SKOGLUND VS FIELDING OM /SILVER I LONDON 17/12 ..!

nov 01, 2017
boXning

Nu kommer nyheten att även Erik Skoglund är tillbaka i boxningsringen i december – och det för en mäkta tuff uppgift mot Rocky Fielding i O2 Arena, London om WBC/Silver-titeln i supermellanvikt den 17/12, som en andra huvudmatch vid sidan av jätte-returen mellan Tony Bellew och David Haye i tungvikt.
Både Skoglund och Fielding var i elden senast i september. Rocky Fielding (25-1/14 KO) stoppade David Brophy i en blixt-öppning i Echo Arena, Liverpool den sista september och erövrade därmed Samväldestiteln till sin redan tidigare ägda Brittiska titel – hans enda förlust i karriären är till Callum Smith (2015 om Brittiska titeln). Två veckor före Fieldings TKO på Brophy boxade Erik Skoglund (26-1/12 KO) i samma arena mot just Callum Smith i första omgången av World Boxing Super Series. Detta är en härlig match och ytterst spännande. Och en öppning för båda in till en tänkbar VM-utmaning.
Erik om fighten: ”Jag ser verkligen fram emot att komma in i ringen igen, och att få boxa om WBC/Silver-bältet är ju en inkörsport till en VM-chans. Jag missade precis att gå vidare i WBSS men mitt mål är fortsatt att erövra VM i supermellan, och jag hoppas kunna möta segraren i turneringen och att det blir mot Callum Smith i retur. Fielding är en tuff motståndare som verkligen kan slå, så jag behöver hålla fokus hela vägen och vara skarp, men fixar jag det, så kommer jag att slå honom. Han har en punchers chans, men det är enda sättet Fielding kan slå mig!”
Fielding: ”Jag trodde mitt nästa jobb skulle bli om EM-titeln, men detta är ändå större och bättre. Skoglund kommer precis från WBSS och har bevisat sin världsklass-nivå, så jag vet vilket motstånd som väntar, och segraren här går vidare mot en möjlig VM-fight. Han boxade bra mot Callum Smith och har en fin jabb och rör sig bra. Jag hör att folk tror han har problem med vikten men det tycktes inte så mot Callum. Han är en skicklig boxare och jag vet det här blir tufft. Jag tränade stenhårt för Brophy och så det blev det bara en rond, så jag är fortsatt fräsch från den fighten och jag måste vara 100% för den här. Slagen jag tog ut Brophy med var världsklass, och när jag är på toppen känner jag att jag kan slå ut vem som helst, inklusive Skoglund. Jag var nervös då, och jag kommer vara nervös inför detta, för det här är min största fight hittills, men ’riskfaktorn’ kommer att skärpa mig och hjälpa mig till seger!”
Promotor Eddie Hearn: ”Det här är en stor fight och en 50-50 match som kommer att ge segraren en VM-utmanar-position. Rocky kommer direkt från en brutal första-ronds-seger och Erik fick många nya fans med sin jämna match mot Callum Smith. Det kommer att bli spännande att se de här två göra upp på en verkligt stor boxningsnatt!”
Kalle Sauerland, samarbetspartner med Hearn på denna show: ”Det är gott att jobba ihop med Matchroom för att skapa en sån här världsklass-fight; båda boxarna är ett steg från VM och med WBC/Silver-bältet på spel så stryks matchens betydelse under än mer.”

Själva huvudmatchen i O2 Arena den 17/12 är jättemötet i tungvikt, returen mellan Tony Bellew (29-2-1/19 KO) och David Haye (28-3/26 KO), där ju förra mötet i mars i år slutade aningens udda efter att Haye skadat ena benet och inte fullt ut kunde göra sig själv rättvisa mot slutet. Den är nu en ”vinna-eller-försvinna” typ av fight för främst Haye. Stort drama på gång.