SKOGLUND VS LIBENBERG OM IBF/INT I STOCKHOLM 23/4

mar 17, 2016
boXning

 

Skoglund vs Liebenberg

NU är det officiellt – det har ju ryktats en tid och plockats med datum-alternativ – men nu är det på plats! Nästa stora Sauerland-show i Sverige hamnar i Hovet i Stockholm den 23 april med eliten av svenska proffsboxare i elden, men blott den ena huvudmatchen tillkännages idag. Det blir Erik Skoglund (24-0/11 KO) i försvar av sin IBF/Interkontinental-titel i lätt tungvikt mot sydafrikanen Ryno Liebenberg (17-2/12 KO) – en riktigt tuff fight, med mycket på spel.

Liebenberg har en längre tid ”jagat” Skoglund, skickat utmaningar och låtit göra en del väsen av sig i media om att han är mannen att besegra svensken. Han är Sydafrikansk mästare och bland hans största segrar ses de två över Johnny Muller, KO-segern över Tshepang Mohale, dito KO-segern över Gabriel Ramirez om WBC/Int Silver-bältet och försvaren av detta mot Joey Vegas och Denis Gratchev. Han har två förluster, varav en gång stoppad mot nuvarande VM-utmanaren Eleider Alvarez i ett kval i Monte Carlo i april ’14, medan i det stort uppslagna inhemska mötet mot Thomas Oosthuizen (tio-i-topp-rankad) förlorade han på ett delat domslut (2-1). Han är en riktig tuffing och starten av matchen mot Skoglund kommer att vara ett av de kritiska momenten.

 

”Ryno är en riktigt tuff motståndare”, säger Erik i ett pressutlåtande idag, ”han är mer av en brawler än en boxare, men han är farlig. Han har en skarp punch och han kommer att bli ett verkligt test. Han har mött några av de allra bästa, det han gjorde mot Oosthuizen imponerar en del, jag tycker han faktiskt förtjänade segern där. Den här matchen kommer att visa att jag är redo för en VM-utmaning.”

”Erik kan springa men han kan inte gömma sig”, säger Liebenberg i samma pressutskick, ”jag kommer för att ta honom! Jag kommer att kämpa från första till sista ögonblicket av matchen och göra allt för att vinna. Erik må vara välskolad och en allsidig boxare, men jag är övertygad om att jag kan besegra honom!”

 

Promotor Sauerland säger: ”Vi är stolta över att ta Nordic Fight Night till Stockholm. Hovet är en fantastisk arena och kommer att bli perfekt scen för en action-packad kväll av boxning! Matchen Skoglund vs Liebenberg är ett verkligt test på nivå. Erik kommer att behöva sitt ’A-game’ för att vinna, det kan bli farligt på vägen men en seger för honom närmare målet. VM.”