SKOGLUND VS SHALA GÅR DEN 9 DECEMBER

sep 27, 2016
boXning

imageNu är det klart att WBA International titel-kampen mellan Erik Skoglund (25-0/11 KO) och Timy Shala (21-1-1/8 KO) blir omplacerad till den 9/12 i Rosvallahallen i Nyköping. Tillstånd och prövning äskas nu per omgående från Prokommissionen.
”Det är högst glädjande att vi funnit ett nytt datum för denna betydande fight”, säger promotor Nisse Sauerland, ”och att allt placeras i tid inför Kampsportdelegationen, så att vi kan få till en förstklassig tävling i Nyköping den 9/12!”
Skoglund möter alltså som tidigare var menat ”Den Albanske Bombaren” Timy Shala och det gäller WBA:s internationella titel över 12 ronder. Detta har en viss avgörande betydelse eftersom kampen nu får en VM-kvalificerande roll. WBA:s regulära VM-kung Jürgen Braemer försvarar sin titel mot förre VM-kungen Nathan Cleverly på lördag den 1/10 i Neubrandenburg i Tyskland, och det ligger inom räckhåll att segraren där får segraren av Skoglund-Shala som nästa utmanare till kommande vår. Ett ytterst spännande scenario. Som ger matchen i Nyköping en extra dimension.