SM I BOXNING GÅR I ULLVIHALLEN I KÖPING 5-8/12

dec 06, 2019
boXning


Svenska Mästerskapen i boxning arrangeras i Köping detta år, i regi BK Köping & SBF, och går från inledande preliminäromgång under torsdag den 5/12 till dagens program om 39 matcher följt av lördagens semifinaler, med start kl 14, och söndagens finaler med start kl 12.

SBF har även detta år, liksom förra året, låtit sam-arrangera såväl senior- som junior- och ungdoms-SM för både dam- och herrklasser. 48 herrseniorer vägde in till start i 9 viktklasser från 52 kg till 91+ kg – där de största viktklasserna blev 60 kg & 69 kg (8 man i vardera) – medan på juniorsidan magrare 26 unga män kom still start i 7 viktklasser från 56 kg till 91 kg, med enbart 69 kg med fullt antal (8) startande och hela tre direktfinaler, och på ungdomssidan vägde 30 ynglingar in i 8 viktklasser från 50 kg till 75 kg, varav fyra direktfinaler. På damsidan kom 17 seniorer till start i 6 viktklasser, varav tre direktfinaler, från 51 kg till 69 kg; på juniorsidan vägde blott 8 tjejer in i tre viktklasser och på ungdomssidan vägde dito 8 flickor in i tre viktklasser.  

Glädjande nog hålls en tämligen hög klass på de inledande omgångarnas boxningar, med förvisso några ojämna kamper men merendels mycket tuff strid om poängen och god boxning! Nu förväntas en allt hårdare kamp om finalplatserna under lördagen.

Samtidigt är det en lätt schizofren uppgift att hålla god uppsikt över två ringar samtidigt, i synnerhet om det är full action i båda, vilket det var konstant under fredagen. Detta med två ringar i gång samtidigt är ju en nödvändighet om man skall klara av sex begränsade turneringar med dock sammantaget 136 boxare och få det avverkat under fyra dagar. Men det blir som idrotts-upplevelse en styggelse, omöjlig att korrekt tillgodogöra sig, vilket är synd på så bra boxning. Men det blir bättre till final