SNACK MED YORI BOY CAMPAS & TYSON FURY

jan 22, 2016
admin

imageimageDen ene går sin sista fight på lördag – den andre är ursinnig på IBF för att ha stulit hans VM-bälte. Båda summerar sin situation.
Luis Ramon ”Yori Boy” Campas (105-17-3/81 KO) avslutar på lördag kväll i Civic Center i Butte, Montana, USA sin smått fantastiska karriär då han i sin 126:e professionella match möter rutinerade Anthony Bonsante (34-12-3/18 KO) i supermellanvikt. Campas höll på sin tid IBF-VM i lätt mellanvikt (1997-98) och mötte alla de stora under sin egen storhetstid: Oscar De la Hoya, Felix Trinidad, Fernando Vargas, Hecto Camacho mfl. Efter nästan tre decennier i sporten, och i en ålder av 44 år, gör han nu sitt sista framträdande.
Fightnews intervjuade honom inför sista jobbet. Varför slutar du? ”Jag är gammal! Det är dags nu – jag vill inte hålla på tills jag behöver en käpp till hjälp för att ta mig upp i ringen. Jag känner mig ännu riktigt bra, men det är dags nu. Jag har mött många stora och upplevt mycket och jag är tacksam för att sluta på rätt köl, och jag är tacksam mot alla mina fans där ute.”
”Jag har bott och tränat här i Montana de senaste åren och jag gillar det, men jag älskar mitt Sonora (Mexico) – det kan bli kallt där också, men inget liknande det här. Jag tänker mig en framtid tillbaka i Sonora, där jag ska öppna ett litet gym och förbereda ungdomar till att bli världsmästare. Där ska jag lägga mycket jobb i framtiden.”

På en helt annan ton lät igår den regerande, linjära (rättmätiga) världsmästaren i tungvikt Tyson Fury till sist snacka om sin bortrövade IBF-titel. Förbundet tog ifrån honom titeln blott tio dagar efter att han vunnit den, ihop med de andra bältena, från Wladimir Klitschko .. enbart för att han omgående lovade att hedra ett returkontrakt mot Klitschko. NU har Charles Martin, via en ”tur”-seger över ”Czar” Glazkov i förra helgen (Glazkovs knä poppade ur och han fick bryta redan i rond 3), krönts till ny IBF-VM-kung .. och har just fått ett år på sig att försvara titeln! Detta gör Fury smått rasande, med viss rätta kan tyckas.
”Ärligt talat, IBF kan dra .. ja ni vet vart! Jag har redan slängt deras bälte i toaletten..” berättade WBA/WBO-kungen för Sky Sports igår. ”Det jag absolut inte fattar är varför de tar ifrån den linjära VM-kungen detta bälte .. det blir ju enbart deras förlust. Men det är inte längre mitt bekymmer vad de gör med sitt bälte. Det är ju uppenbart att de bestämt och avser att behålla det i USA framöver. Jag tycker det är ett riktigt uselt tillgrepp.”