SNACKET GÅR VIDARE I VEGAS: FLOYD, CONOR, CLEVERLY .. WBC HAKAR PÅ MED ”MONEY BELT”

aug 25, 2017
boXning

I den smått obegripliga penninggalopp som rasar omkring P-P-V-arrangemanget i T-Mobile Arena i Las Vegas inför lördagens show så har nu till sist även WBC hakat på cirkusen och sätter upp ett specialbälte – för en match som i princip inte handlar om något – döpt till ”Money Belt” som en hederstribut till Mayweather: ett grönt krokodilbälte med 1,5 kilo guldplatta bestrött av 3360 diamanter, 600 safirer och 160 smaragder ..!

Samtidigt körde de två centralfigurerna sitt avslutande (?) snack inför media på torsdagen. Conor McGregor: ”Vi är förberedda för tolv ronder non stop hårdkörning. Jag kommer gå framåt och pressa honom och bryta ner denne gamle man. Tro mig på det! 8 ounce handskar – det var ett misstag av honom, ett stort misstag. Han kommer inte klara sig i två ronder, jag ska förgöra honom!” Floyd Mayweather: ”Pacquiao kom med bomber, Canelo kom med bomber, Mosley hade bomber och de kom förgäves. Det är så med mig, jag har en granitkäke – och jag kan boxa. Kom ihåg det. Och som du bäddar får du ligga ..!”

För att över huvud synas har nu även försvarande mästare i den verkliga huvudmatchen Nathan Cleverly tagit bladet från munnen och snackat upp sitt jobb mot Badou Jack ”The Ripper” under gårdagen. Han sammanfattade sin sits: ”Badou Jack är en mycket tuff fighter, en skicklig boxare. Detta kommer att bli en hård fight, men han är ny på vikten och kämpar för att etablera sig här. Jag har åtta VM-fighter och är två gånger världsmästare på vikten och han kommer att få se varför. Han kommer att finna ut på hårdast tänkbara sätt varför jag har VM-titeln!”

Det är många som hoppas och tror att Cleverly-Jack kommer att ”stjäla showen” på lördag. När de möttes öga-mot-öga på torsdagens pressmöte sa ’Clev’ till Badou vid staredown: ”Välkommen till lätt tungvikt!” Badou stannade inte för längre snack efteråt, men kontrade bara tämligen kallt ”vi ses i ringen” och till media sa han: ”Jag känner mig stark. Explosiv. Jag är redo att slå ut den här britten. Han är lång, men det spelar ingen roll. Ju större de är, desto tyngre faller de!”