SNART DAGS: STIVERNE VS WILDER!

jan 14, 2015
admin

 Nyhetsbild_205_Stiverne_vs_WilderDet börjar dra ihop sig till årets första mega-event i boxning, den hett emotsedda WBC-VM-kampen i tungvikt mellan försvarande mästare Bermane ”B.Ware” Stiverne (24-1/21 KO) och hans utmanare, KO-kungen Deontay ”Bronze Bomber” Wilder (32-0/32 KO). Vi befinner oss i ”Fight Week” och båda boxarna anlände igår till Las Vegas för de sista dagarnas förberedelser inför drabbningen i MGM Grand på lördag natt/söndag morgon svensk tid.

Stiverne uttalade sig som att det kändes som att komma hem. Han har bott i Las Vegas i ett par omgångar men poängterar att han representerar sitt hemland Haiti och sin hemprovins Quebec (Kanada), där han nu bor, men att även en bit av hans hjärta finns i USA. Helgarderat.

Wilder, vars ringnamn syftar på hans kusliga förmåga att slå KO, samt det faktum att han tog brons i OS 2008, har varit mycket tystlåten under upptakten. Han kommer att äntra ringen runt 102 kg tung, han är exakt 2 meter lång och har en räckvidd på 211 cm! Han är 29 år gammal.

Stiverne har pratat desto mer och förutspår att han kommer att ”släppa loss vilddjuret” så snart han är i ringen .. ”jag garanterar inget men det kan ta sekunder!” Han är 36 år gammal och har hållit WBC-bältet sedan maj 2014 – riktig världsmästare, innehavare av alla andra bälten är givetvis Wladimir Klitschko, och målet för året är lika givet ett möte mästarna emellan – då han slog ut Chris Arreola om den då (efter Vitali Klitschko) vakanta titeln; han är 188 cm lång, har en räckvidd på 203 cm och kommer att väga in runt 110 kg.