SPENCE-OCAMPO, ROMAN .. ACOSTA-BUITRAGO INVÄGDA

jun 16, 2018
boXning

Errol Spence, redan betraktad som en av boxningssportens främsta kilo-för-kilo, men ännu inte ett super-namn världsvitt .. men måhända på väg mot det, och ett strongt steg på den vägen kan vara hans stort uppmärksammade ’hemkomst’ till Frisco, Texas och försvaret av IBF-VM i weltervikt på lördagsnatten mot obesegrade utmanaren Carlos Ocampo. Båda herrarna vägde in på fredagskvällen i Frisco och klarade viktgränsen på 66,7 kg med några hg till godo – allt klart för fight!

 

Den andra titelkampens i Frisco kämpar, för WBA-VM i super fjäder/lätt lättvikt, vägde dito in och mästare Danny Roman fixade vikten 55,3 kg med ett drygt hg marginal men utmanaren Moises ”El Chucky” Flores fixade det inte, vägde först ett halvt kg över, tog ner ett par hg men klarade inte mer – matchen kommer nu ändå att gå och räknas som försvar av Roman, men ”Chucky” kan inte vinna titeln vid seger i fighten .. den blir då vakant.

 

Även WBO-VM-fighten i Puerto Rico har haft sin invägning och båda lätta flugviktskämparna klarade vikten på 49 kg på fredagskvällen – mästare Tito Acosta vägde ’guld’ på exakta viktgränsen medan utmanaren Carlos Buitrago kom in 4 hg lättare – OK för VM-fight på lördagsnatten.