SPENCE STOPPADE BROOK! GROVES SLOG UT CHUDINOV!

maj 28, 2017
boXning

Vilken fantastisk boxningskväll det blev i Bramall Football Ground i Sheffield med två underbara titelfighter inför en massiv jättepublik ..!


Lördagsnattens långa väntan fram mot midnatt svensk tid förgylldes till sist med två härliga VM-matcher som levde upp till alla förväntningar och mer! Först ut av titelfighterna var britternas hopp ”Saint” George Groves (26-3/19 KO) mot förre mästaren Fedor Chudinov (14-2/10 KO) om WBA:s vakanta VM-titel i supermellanvikt. I detta sitt fjärde försök att vinna VM hamnade Groves i en ruggig fight, med non-stop-action och en ryss som anföll som en ohejdbar robot och som tog hem upptakten på fighten .. Groves var under ständig press och hade bitvis svårt att freda sig, men hans hårdare och precisare slag började få viss effekt från fjärde ronden och han var bra med i matchen under femte omgången, för att sedan – ganska plötsligt – få full effekt på den ena ruggigare träffen efter den andra i sjätte ronden, redan från denna omgångs start, och efter en halv minut hade han Chudinov i trubbel och öste sedan på med hårda träffar som skakade ryssen i grunden, men fällde honom inte ..! Efter en avslutande ruggig serie slag som nästan alla tog – utan något gensvar – bröt ringdomare Steven Gray in och stoppade matchen, exakt och korrekt! Tiden stannade på 1:14, TKO 6. Fullständig glädjeyra bröt ut i ringen, med bröderna Sauerland i spetsen, hyllande den nya brittiska VM-kungen. En blessyrmärkt, lätt omtöcknad och trött men glad George Groves sade: ”Ett tag trodde jag inget bet på honom, och jag tänkte jeeez är detta en sån som inte går att stoppa, men så fick jag honom på kroken och tänkte nu slutar jag aldrig slå – otroligt skönt när domarn bröt!”
Nu talas redan om en titelenande fight mot IBF-kungen, dito britten James DeGale, och det är en match som låter sig göras, då promotor-partnerna Eddie Hearn (DeGale) och Groves (Sauerland) med stor säkerhet kan hitta rätt avtal för en massiv match i England. Nota bene, båda boxarna är Badou Jack-motståndare.


I den efterföljande absoluta huvudmatchen kom nästa rysare med Kell ”The Special One” Brook (36-2/25 KO) i försvar av sin IBF-VM-titel i weltervikt mot sin första-utmanare, nya USA-fyndet Errol ”The Truth” Spence Jr (22-0/19 KO) – en ny all action fight med tuffa slagväxlingar, högt tempo och en rasande styrkemätning. Spence hade med en utpräglat ’cocky’ amerikansk stil gått mästare Brook på nerverna under den sista veckan pressmöten, och han uttalae skarpt en önskan att läxa upp utmanaren. Inledningsvis gick det också hans väg, och även om det var mäkta tufft från bådas sida så ledde Brook på poäng långt in i matchen men mattades betänkligt efter åttonde ronden, samtidigt som hans vänstra öga började slutas. I nionde kom han under press, i tionde fick han ta en kort räkning med ett knä i golvet men vände faktiskt urstarkt den ronden i slutskedet, då utmanaren verkade tröttast, men i elfte ronden kom Brook i svår kris tidigt, kunde uppenbart inte se sin motståndare klart .. och satte till sist ner ett knä i mattan och tog därefter hela räkningen från ringdomare Howard Foster till ”ten and out”! Tid: 1:47.
”Jag såg dubbelt på ögat”, förklarade en bruten Brook efteråt, ”det fanns inget mer att göra än att ge upp. Jag är ledsen att det slutade så här, när denna jättepublik kommit för att se detta .. men jag kommer tillbaka.” ”En ny era har börjat i weltervikt”, sa den nye mästaren Spence efteråt, ” och jag kommer att regera länge, och jag skall ena alla titlarna. Nu går jag efter Thurman (WBC/WBA) och Pacquiao (WBO) ..!”