SPENCE VANN PÅ KO 1 ..! ROMAN, ACOSTA SEGRADE …

jun 17, 2018
boXning

 

Inför 14.200 fans i Dallas Cowboys Ford Center i Frisco Texas vann på lördagsnatten boxnings-världens nya stjärna Errol ”The Truth” Spence (25-0/21 KO) på nytt imponerande snabbt och effektivt över sin utmanare om IBF-VM i weltervikt Carlos Ocampo (nu 22-1/13 KO) på KO efter 2:59 i total matchtid! Den smått fantastiske världsmästaren mötte iskallt den starkt öppnande Ocampo med hårda bud och gick tufft till kroppen på utmanaren, men just som det såg ut att gå till rondvila landade ”Sanningen” två ruggiga slag, vänster-höger, i kroppen och Ocampo gick i golvet under svåra smärtor .. och räknades ut till ”tio” av ringdomare Laurence Cole.

Det var ett mycket imponerande jobb av Spence, vem som skall kunna ge honom en verklig fight i viktklassen är en öppen fråga – det måste till titel-enanden mot WBA/Keith Thurman (just nu skadad).. WBC är vakant med Danny Garcia/Shawn Porter främsta utmanare; Terence Crawford nybakad WBO-VM  – och efteråt var han glad och lättad över att hemkomsten till Texas, han bor numera merendels i New York, gått så vasst och bra: ”Det var en härlig publik .. det blev en bra show, och jag är tacksam för alla fans och reportrar och kärlek och stöd. Och tack till  Dallas Cowboys för deras support och användning av arena och anläggning. Jag trodde det skulle gå en 4-5 ronder .. hade han kommit upp skulle jag låtit honom vara med lite .. kanske. Nu vill jag ha stora namn. Jag kommer förmodligen boxa senare i år mot någon, en ’unification’ mot Garcia eller Porter ligger troligen till våren nästa år … Keith Thurman när han är tillbaka – vi har samma manager, är på samma network – jag vill möta de bästa. Jessie Vargas före Ugas, ex-världsmästare, ingen respektlöshet men jag vill bygga mitt namn och Ugas betyder ingenting. Jag mötte Ocampas för han var obligatorisk utmanare och gjorde vad jag måste. Det här är min stil .. jag bryter ner folk. Jag har alltid varit bra mot kroppen. Jag kanske skulle byta namn till ’Body Snatcher’ .. vad tycker ni?”

 

I den biträdande huvudmatchen i Ford Center gick WBA-VM-kungen i super bantam/lätt fjäder Daniel ’Danny’ Roman (24-2-1/19 KO) tå-mot-tå mot överviktige men obesegrade utmanaren Moises ”Chucky” Flores (25-1/17 KO) genom alla tolv ronder och bjöd på en tuff kubbning, men ingen av de två hamnade i större trubbel utan det blev en direkt poänguppgörelse. Roman tog hem en klar poängvinst: 116-112, 118-110, 120-108.

 

I Coliseo de Puerto Rico Center i Hato Rey, Puerto Rico försvarade WBO:s VM-kung i lätt flugvikt Angel ”Tito” Acosta (18-1/18 KO) sin titel mot Carlos Buitrago (30-4-1/17 KO) på TKO 12 på lördag natt. Acosta arbetade sig fram till ledning i matchen men i tolfte och sista ronden sänkte han Buitrago för räkning och vid fortsättningen gick så ringdomare Luis Pabon in och bröt på 1:43 för att rädda utmanaren från mer!

 

Flera andra stora matcher denna lördag gav anmärkningsvärda resultat: I ett f d världsmästare-möte i Gomez Palacio i Durango, Mexico slog Wilfredo ”Papito” Vazquez Jr (25-7-2/20 KO) brutalt ut Cristian ”Diamante” Mijares (59-9-2/27 KO) i den senares avsked från ringen inför en fullsatt och knäpptyst stadion (Mijares hemma-arena) på KO 3 efter en ruggig slagväxling; I en dramatisk fight, med båda på golvet, vann Jose Zepeda (29-1/24 KO) på KO 5 över Carlos Diaz (27-1/13 KO) i ett lättviktskval i Auditoriet i Mexicali, Mexico; I Torwar Sport Hall i Warszawa stoppade Andrzej Fonfara (30-5/18 KO) förra amatör-stjärnan Ismail Sillakh (25-5/19 KO) på TKO 6 i cruiservikt; I Metro Radio Arena i Newcastle, England erövrade olympiern Josh Kelly (7-0/5 KO) Samväldes-titeln i weltervikt genom att stoppa Kris George (14-2/8 KO) på TKO 7, medan Brittiske mästaren i lättvikt Lewis Ritson (16-0/10 KO) slog ut tidigare obesegrade Paul Hyland Jr (18-1/7 KO) via tre nedslagningar i första ronden; Marco Huck (41-5-1/28 KO) stoppade Yakub Saglam (40-4/37 KO) i sin come back i tungvikt i Ballhaus Forum, München, Tyskland på TKO 4 – i samma tävling vann Tina Rupprecht (8-0/3 KO) över Yokasta Valle (13-2/6 KO) på poäng 10 om WBC-VM i stråvikt.