SRISAKET, NIETES, DALAKLIAN, ARROYO VANN I L.A .. JOANNA EKEDAHL I SPANIEN

feb 25, 2018
boXning

Den stora VM-galan i Inglewood Forum utanför Los Angeles, Kalifornien på lördagsnatten, döpt till ”Superfly2”, avgjordes med en serie fina matcher toppade av WBC-VM i superfly/lätt bantamvikt mellan Srisaket Sor Rungvisai (44-4-1/39 KO) mot tuffe ex-kungen Juan Fransisco Estrada (36-3/25 KO) som slutade med en ytterst knapp men ändå rättvis seger för den fenomenale thailändaren. Estrada öppnade bäst och tog inledningen av fighten men från mittenpartiet kom Srisaket allt hårdare och hade utdelning med sin tuffa press. Estrada levde högt på vass kontra och hängde med bra, men i längden blev Srisakets kontrollerade press utslagsgivande. Mexikanen spurtade vasst i sista och knep den ronden, men det hjälpte inte då längre. Srisaket Sor Rungvisai vann med 115-113, 117-111, 114-114 ett majoritetsdomslut och försvarade sitt gröna bälte.
IBF-VM-kungen Donnie Nietes (41-1-4/23 KO) försvarade sin titel i flugvikt mot förre VM-kungen Juan Carlos Reveco (39-4/19 KO) med ett vasst avslut efter en taktisk öppning på fem ronder utan större action, men från sjätte gick Nietes loss på utmanaren, skakade honom i den ronden, men i sjunde gjorde han processen kort, drev in en serie slag avslutade med en perfekt uppercut som golvade Reveco, och fastän han klarade räkningen med möda kom handduken in och det var över, TKO 7.

I den tredje VM-fighten erövrade ukrainaren Artem Dalakian (16-0/11 KO) den vakanta WBA-VM-titeln i flugvikt genom att på ett imponerande sätt dominera fyrfaldige ex-VM-kungen Brian Viloria (38-6/22 KO) och boxa hem en mycket klar poängseger, och sannolikt under vägs ’pensionera’ den hawaiianska boxnings-legendaren. Dalakian vann till sist med 118-109 x 3 ..!
Även en fjärde stormatch gick av stapeln i The Forum, i vilken McWilliams Arroyo (17-3/14 KO) besegrade ex-VM-kungen Carlos Cuadras (36-3-1/27 KO) på ett knappt men korrekt poängdomslut om WBC/Silver-titeln i superfly/lätt bantam. Det blev en fight där den yngre Arroyo fick pressa framåt medan Cuadras stod för bra kontra, men mot slutet bytte de roller och det var då Cuadras som anföll för att hämta in poäng, lite för sent. Denna 10-rondare avgjordes på majoritetsdomslut med 97-93, 98-92, 95-95 till Arroyo.

Vi hade en svensk fighter i elden denna lördag, nämligen Joanna Ekedahl (4-0/1 KO) som i Polideportivo Margarita Ramos i Leon, Spanien mötte ungerskan Bianka Nagy (0-2) i en 4-rondare i weltervikt och tog hem en klar poängseger efter att ha dominerat rakt igen kampen. Hon är nu bokad för nästa uppdrag redan den 10/3 i Oslo, då Maravillabox Promotions – den förre VM-kungen i mellanvikt Sergio Martinez promotionföretag – gör sitt debut-program på norsk mark.