Starkt framträdande av Frida hos Skavlan

feb 23, 2014
admin

imagehandlerFrida Wallberg var gäst hos Skavlan på fredagskvällen och gjorde då ett mycket starkt intervju-framträdande, där hon berättade om sin vardagssituation och den långsamma återhämtning med ömsom goda dagar och ömsom återfall i huvudvärk och orkeslöshet som hon nu tvingas leva med. Hon är ju förvarnad att återhämtningen från den allvarliga hjärnskadan kommer att ta lång tid, kanske ett helt år, men hon håller modet uppe och har börjat söka nya mål för framtiden. ”Jag siktar på att åka Vasaloppet”, berättade hon. Knappast i år dock.

Samtidigt finns det ett journalistiskt ”behov” av att finna ut om hon tänker sig tillbaka till proffsringen. Skavlan tacklade ämnet men fick inget svar annat än att hon hyser inget agg till den sport hon älskat i mer än halva sitt liv och alltjämt uppskattar. Någon ny karriär kan det dock givetvis inte bli tal om med den skada hon ådragit sig. Det går aldrig att få en ny licens.

Programmet gästades också av Norges kontroversiella finansminister Siv Jensen, ett av de tunga namnen i Erna Solbergs borgerliga ministär, som ju nu utreder om proffsboxning kan släppas fri i Norge ur det förbud som rått där sedan 1980. Ministern var mycket tydlig med att regeringen ser välvilligt till detta – det är bara den lagliga grunden som måste läggas – ”så att Cecilia Braekhus kan få försvara sina VM-titlar på hemmaplan”.