STEFAN FERNSTRÖM – EN YNGLING FYLLER 60

jun 05, 2023
boXning


Det är svårt att tro, men den unge man som idag föredömligt styr upp svensk proffsboxning som Prokommissionens sekreterare, Stefan Fernström, fyller faktiskt 60 år – till vilket Boxnings-Sverige denna dag hjärtligt gratulerar. 

Sitt ungdomliga yttre till trots har Stefan en lång och gedigen karriär bakom sig; ända från sin aktiva tid som welterviktare i BK Örnen med 60-talet matcher i tävlingsringen – där främsta meriterna var SM-silver i mellanvikt 1986 och fem landskamper – till en betydande ledargärning, i styrelsen och som tränare i BK Örnen, sedan boss i egna BK Dalen, senare tränare & ordförande i Haninge BK, initiativtagare till Boxningsakademien på Fredrika Bremer Gymnasiet i Haninge. Från proffsboxningens comeback i landet var han först coach och tränare för ett antal av våra främsta fighters, som Attila Levin, Aldo Colliander. Mikaela Laurén, Robin Safar mfl, och senare matchmaker och promotor för ett antal proffstävlingar, sju ”Rising Stars” evenemang och involverad i ett antal större arrangemang åren 2009-19. Sedan två år tillbaka är han knuten till Svenska Proffskommissionen som ledamot och dess sekreterare sedan förra året. Ett arbete, där han kontinuerligt övervakar vår tävlingsutveckling och ordinarie kontakter med EBU och övriga förbund. I det jobbet lyckades han precis i dessa dagar på Patricia Berghult nominerad som ’official challenger’ till EM-titeln i super welter/lätt mellanvikt, som ett purfärskt exempel ur jobbet. 

Han firas idag främst av alla av hustru Ellinor och barnen, men också av släkt och vänner och inte minst en stor boxningsfamilj som önskar honom ”All The Best”!