Stevenson röjde lätt undan Sukhotsky

dec 21, 2014
admin

Nyhetsbild_192_Adonis_-_StevensonWBC-världsmästaren och den faktiska linjära mästaren i lätt tungvikt, fruktade KO-punchern Adonis Stevenson försvarade i natt (svensk tid söndag morgon) sin VM-titel mot nederlagstippade utmanaren (odds 23-1) Dimitry Sukhotsky. ”Superman” Stevenson tog en rond på sig att studera, fick en nedslagning av motståndaren noterad i andra, men det tycktes mera vara en obalans-historia, hade kommandot efter det men öppnade så upp fullt ut i femte ronden – slog ner Sukhotsky tre gånger i en brutal överkörning, och det var över på 2:42 av ronden. Detta var första gången Dimitry (före match 22-2/16 KO) blivit stoppad, och Stevenson tog sin record till 25-1/21 KO.

Som läget nu är hinner Stevenson med ytterligare ett frivilligt försvar tidigt i vår före det blir dags att ta hand om segraren av Sergei Kovalev (WBA/IBF/WBO-kung) och Jean Pascal (ex-VM), som äger rum i mars 2015.

Stevenson summerade situationen: ”Jag klargjorde en sak i natt och det är att ’Adonis can knock anybody out’ … men jag har slutat jaga andra fighters, det är jag som är den linjära mästaren, det är de andra som får komma till mig nu. Jag möter vem som helst, när det passar. Bara ring Al Haymon eller Yvon Michel och betala vad det kostar.”

Promotor Michel inflikade att Stevensons pris numera ligger på 1,5 miljoner dollar, ”det är vad han tjänade i natt och lite till, det är minimipriset .. vi tar oss an vilken som helst av de WBC-godkända utmanarna, kanske Andrzej Fonfara .. i april .. vi får se. Han fick visserligen stryk sist, men gick tiden ut, och Adonis vill gärna knocka honom. Adonis anser Kovalev vara bästa ’utmanaren’ av alla och han tror att ryssen slår ut Pascal i mars, och sen blir det dags för en showdown med honom!”