STEVENSON VANN PÅ KO 4 ..!

jul 31, 2016
boXning

imageI en sensationell sluggerfest ställde sig WBC-VM-kungen Adonis ”Superman” Stevenson (28-1/23 KO) och utmanaren Thomas ”Top Dog” Williams (20-2/14 KO) tå mot tå och drog på allt de hade vid fredagsnattens VM-fight i Centre Videotron i Quebec City, Canada till publikens enorma förtjusning. Båda är south paw och ingen av dem avsåg att låta denna match gå till ett poäng-domslut. Stevenson öppnade bäst och fällde Williams med en rak vänster redan i första ronden, men utmanaren signalerade omgående till ringhörnan att han var okej och slet sig sedan in i matchen igen. I andra rondens andra hälft tog han de facto över kommandot och hade mästaren backandes undan våldsamma slag. Tredje ronden var helt jämn med båda i starka sekvenser och tunga träffar och fjärde ronden blev en massiv tå-mot-tå slugger-strid, där till sist ”Superman” skaffade sig ett nytt övertag, efter en utmärkt vänsterkrok gått in, och vid påföljande press tajmade han mitt i en slagväxling från båda en klockren vänsterkrok som fällde Williams framstupa rak lång – han gjorde ett tappert försök att komma upp men räknades ut på golvet vid tiden 2:54.
Den 38-årige mästaren var överlycklig efteråt och gav dottern KO-segern i födelsedagspresent. Detta var hans sjunde försvar av WBC-bältet, som han vann i juni 2013, och det var imponerande – men något svar på vad som kommer härnäst gav han inte.
WBC:s nästa utmanare är dock klar. Eleider ”Storm” Alvarez (20-0/10 KO) boxade förmatch i Quebec City och slog tämligen överlägset Robert Berridge (27-5-1/21 KO) på poäng 10, varmed vägen till Stevenson skall vara klar. De kommer båda från samma proffsstall, och då nu Adonis nekar möta WBA/IBF/WBO-kungen Sergey Kovalev i ett titelenande, borde den förhandlingen kunna lösas relativt enkelt.