STIEGLITZ AVGÅR SOM EM-KUNG, SLUTAR BOXAS

maj 25, 2017
boXning

Igår kom nyheten att regerande Europamästare i lätt tungvikt Robert Stieglitz, efter en karriär på 57 proffsmatcher (50-5-2/29 KO) avgår obesegrad från EM-tronen. Stieglitz skulle ju ha försvarat EM-titeln mot Erik Skoglund i maj, men den senare tackade då faktiskt nej till titel-chansen – under förhandling om en VM-chans – och det bestämdes då att Dominic Bösel fick EM-matchen istället. Stieglitz har dock inte slutfört förhandlingarna med denne om när-var-hur .. och istället kom nu beskedet att han efter 20 år i boxnings-sporten hänger upp handskarna och tackar för sig. ”Jag har haft en mycket svår tid att komma till detta beslut .. boxningen har gett mig så mycket och jag har uppnått allt jag strävat efter, men nu har jag nått beslutet att det är dags för mig att lämna. Min vilja och min fighting spirit finns där fortfarande men vid 35 års ålder svarar inte längre min kropp så som jag önskar och gör det möjligt att tävla på högsta nivå”, säger den tidigare dubble VM-kungen (i super mellan) och nu just avgångne Europamästaren (lätt tungvikt).
EBU beslöt under gårdagen att Karo Murat nu får chansen mot Dominic Bösel om den vakanta EM-titeln redan den 1/7 i Dresden, Tyskland.