STOR MEXICO-TV-GALA INATT…

okt 23, 2020
boXning

I TV Aztecas studio-gym i Mexico City, Mexico hålls inatt en riktigt häftig trippel-show med tre VM-matcher på spel .. inför en mycket liten publik i coronasäkrad miljö.  Det är det lätta gardet som går loss. Juan Francisco Estrada (40-3/27 KO) försvarar sin WBC-VM-titel i super fly/lätt bantamvikt mot dito mexikanen Carlos Cuedras (39-3-1/27 KO) i vad som förväntas bli en ”het” fight. Båda vägde in i går kväll på identisk vikt, 51,9 kg.

OCH det är det nicaraguanska fenomenet Roman ”Chocolatito” Gonzalez (49-2/41 KO) som förvarar sin WBA-VM-titel i samma viktklass, super fly, mot mexikanen Israel ”Jiga” Gonzalez (25-3/11 KO), där också båda två vägde in all right i går kväll, på identisk vikt, i deras fall 51,7 kg (titelgränsen är 52,2 kg, så alla fyra ovan var ’under’ med marginal). Tanken är givetvis att de två bältena skall kunna göras upp om i ett titel-enande framöver .. Estrada och Chocolatito är klara favoriter i natt, och svåra rivaler, och i händelse av seger för båda inatt ska förhandlingar inledas för ett möte, förhoppningsvis i en coronafri värld och då inför en stor publik.

Den tredje VM-kampen på programmet är den mexikanske WBC-VM-kungen Julio Cesar Martinez (16-1/12 KO) i försvar av sin titel i flugvikt (50,8 kg) mot landsmannen Moises Calleros (33-9-1/17 KO), men vid invägningen igår klarade mästare Martinez vikten med 50,3 kg men utmanare Calleros kom inte i närheten .. han vägde in på 53,3 kg ..! Och kunde inte banta ner, trots två timmars respit. Nu går matchen ändå, men bara för Martinez räknas det som titelfight – ett OK försvar om han vinner, men förlorar han så blir Calleros enbart matchvinnare i övervikts-kamp och utan titeln.