STORA MATCHER PÅ GÅNG I VÅR/SOMMAR

apr 27, 2018
boXning

 

Ett antal stora matcher är upplagda och klara inom de närmaste veckorna .. och mer är nu inplanerat och schemalagt genom våren och in på sommaren.

Största fight-helg inom kort är lördagen den 5/5 .. Mexicos stora ”Cinco de Mayo”, och ”reserv-mexikanen” Gennady ”GGG” Golovkin sparade ju datumet (väl på väg mot toppform, som han var) trots Canelo Alvarez debacle och möter istället Vanes Martirosyan, men i Stub Hub Center i Carson, Kalifornien och inte stora T Mobile Arena i Las Vegas. Det nya VM-paret möttes häromdagen inför ett press-uppbåd och försäkrade alla att det blir hårda bud om mellanviktstiteln, och trots att GGG garanterade att han släppt Canelo ur tankarna och nu fokuserar på Vanes, är det många som undrar om jättefavoriten har verklig fokus, och få ger Martirosyan en reell chans. Samtidigt meddelade WBC igår att man kommer att sanktionera en VM-fight i september mellan GGG och Canelo (som ju nu är temporärt avstängd) om den som tänkt då kan åter planeras in. ”Jodå, jag kan möta honom, det är inga problem. Fråga honom om han verkligen vill möta mig! Just nu är det bara Martirosyan som gäller .. jag struntar i Canelo för nu!”, sa GGG till media igår.

 

Samma dag, den 5/5, är det en massiv ”heavyweight showdown” i O2 Arena i London med returen mellan Tony Bellew och David Haye – ett mycket hett möte!

 

Därefter ser det ut så här, vad gäller de största fighterna:

Jorge Linares vs Vasyl Lomachenko, WBA-VM i lättvikt, Madison Squire Garden, New York 12/5

Adonis Stevenson vs Badou Jack, WBC-VM i lätt tungvikt, Air Canada Centre, Toronto 19/5  

Leo Santa Cruz vs Abner Mares, WBA-VM i fjädervikt, Staples Center, Los Angeles 9/6

Jeff Horn vs Terence Crawford, WBO-VM i weltervikt, MGM Grand. Las Vegas 9/6      

Errol Spence vs Carlos Ocampo, IBF-VM i weltervikt, Dallas, Texas 16/6

Claressa Shields vs Hanna Gabriels, IBF/WBA-VM i mellanvikt & Christina Hammer vs Tori Nelson WBC/WBO-VM i mellanvikt, Masonic Temple, Detroit 22/6

Billy Joe Saunders vs Martin Murray, WBO-VM i mellanvikt, O2 Arena, London 23/6

..vilket leder fram till en av sommarens hetaste VM-fighter, just lanserad häromdagen med pompa och ståt i Kuala Lumpur framför Petronas Towers som ”Fight of Champions” med Manny Pacquiao i ännu en ’avskedsfight’, nu om WBA-VM i weltervikt mot mästaren Lucas Matthysse, vilken skall gå av stapeln den 15/7 i Axiata Arena i Kuala Lumpur, Malaysia med Oscar de la Hoya´s Golden Boy Promotions som arrangör.