”STÖRSTA MATCHEN I MEXICOS HISTORIA!”

maj 04, 2017
boXning


”Detta är den största fighten i Mexicos historia!” – orden är Oscar de la Hoyas och syftar på lördagens jättematch i T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada mellan Saul ”Canelo” Alvarez och Julio Cesar Chavez Jr – och det handlar om boxningshistoria – och då tar promotor de la Hoya inte in i perspektivet sina egna jättematcher mot Julio Cesar Chavez Sr för tjugo år sedan (Oscar är ju naturaliserad amerikan).
Matchen Alvarez vs Chavez har ’växt’ i månader och överskuggar nu allt annat denna vecka fram till fight time. Förra helgen möttes Ramon Alvarez och Omar Chavez – bröder till lördagens stora stjärnor – i Chihuahua i Mexico och Chavez vann via en ruggig KO 2 över Alvarez .. jublet i Chavez-klanen var då enormt! Nu firas dessutom den stora mexikanska patriotiska helgen ”Cinco de Mayo” – stort även i sydvästra USA – och matchen i Vegas kommer som ett extra firande på detta. WBC har till och med skapat ett unikt bälte för denna match på ’catchweight’/75 kg, ”Huichol 5 de Mayo”, som går till segraren. Boxarna anlände under stort ståhej på tisdagen till Las Vegas och idag hölls en sista tung presskonferens (före fredagens invägning), där Oscar satte rubriken ovan och de två kämparna kortfattat uttalade sig.
Alvarez: ”Jag för min del skall göra allt i min makt för att detta skall bli en av de mest historiska mexikanska matcherna nånsin. Alla matcher är betydelsefulla för mig, och detta är inget undantag. Vi kommer att vara redo på lördag, och jag är glad över att matchen går här.”
Chavez Jr: ”Jag är redo och glad över att matchen bara är dagar borta. Jag kommer för att vinna, inte bara boxas. Som jag sagt tidigare, så är detta min sista stor chans att visa vem jag är, och jag tänker utnyttja det. Jag kan slå ut honom och tänker göra det. Jag är den fysiskt större, han har aldrig mött nån av mitt format, och jag skall nyttja det till att få till rätt avslut.”
Promotor de la Hoya: ”Folk vet att detta blir ett fullt ut hela vägen ’krig’. Vi har inte haft en sån här fight på åratal; det blir ett sant Mexikanskt inbördes-krig. Lägg till det ’Cinco de Mayo’ och att det är ont blod mellan boxarna och jag törs påstå att detta är den största fighten i mexikansk historia! Låt mig ge er några siffror: detta blir den största publik-fighten inomhus i Las Vegas nånsin med över 20.000 åskådare. Matchen sålde slut på tio dagar, och vi har nu öppnat fler slutna-teater-visningar än för nån annan fight. Fight fans från sex kontinenter följer matchen via HBO:s sändning på pay-per-view nedladdningsbar till mobiler och laptops världen över.”

BILDEN: Alvarez, de la Hoya, Chavez Sr, Chavez Jr.