STRAX DAGS FÖR SIMON ENGSTRÖM VS ONDREI BUDERA

mar 26, 2018
boXning

Det börjar så smått dra ihop till proffstävling i Norrköping, på Arbis-teatern i stadens centrum, där vår proffsboxande promotor Camilo Palacios arrangerar en sju matcher omfattande tävling på lördagen den 7 april. Huvudnumret är en 6-ronderskamp i lätt tungvikt på god nivå med Simon Engström (4-0/2 KO) i en avgörande kamp mot starke tjecken Ondrei Budera (5-6-1/4 KO).

Engström är den hårdföre Katrineholms-fighter som nästan på dagen firar ett år som proffs vid tävlingen i Norrköping, en 32-åring som under en amatörkarriär på flera omgångar tampades med hårdingar som Badou Jack och Mustafa El-Molla mfl, vann Nybörjar-SM och kom tvåa på SM, och som sedan debuten som proffs (8/4 ’17) gått som tåget och besegrat vad som ställts framför honom, trots att han inte fått en enkel resa – det har varit, relativt sett, hyggligt starkt folk att slå, inklusive en betydligt mer rutinerad Stanislav Eschner. Nu tar han dock klivet upp ännu ett snäpp på stegen och tacklar en både något rutinerad och på nivå bevandrad herre i tjeckiske mästarskaps-utmanaren Budera.

Ondrej Budera är en 24-åring från Pardubice i Böhmen, öster om Prag, som förvisso tappat i hälften av sina tolv proffsmatcher, men det har varit i jämna kamper, som mot Nicolas Salsi i Frankrike på poäng 6 men också några gånger omilt överkörd – som vid förra besöket i Sverige mot tyngre och hårdare Robin Safar – men också med en kvartett skarpa förtida segrar och ett tappert försök på tjeckiska proffstiteln i lätt tungvikt nu senast, där han förlorade men gick tiden ut över 10 ronders distans mot stentuffe Karel Horejsek. Det här besöket i Sverige blir denna gång på lätt tungvikt (med reskilo). Budera tävlar också i thaiboxning och K1 och har fuskat med några kamper i MMA. Det här lär bli en riktigt tuff uppgift – för båda!

Under vägs finslipar nu Budera formen på hemmaplan i Tjeckien, på Good Luck Gym, för att komma max-preparerad till Norrköping och Sverige. Engström kör med Krister Segerberg och Mika Heikkinen och sparrar till vardags med polarna Samo Jangirov och Camilo Palacios hemma i Katrineholm, men nu över den gångna helgen hade han fint besök av Oscar Ahlin, hemma från USA där han annars nu bor, och de två fick gjort en del sparring ihop – se bilden ovan – således på väg mot vad som blir tuffaste jobbet hittills för Simon, på Arbis-teatern i Norrköping 7 april.

Palacios med matchmaker Stefan Fernström bygger nu som bäst färdigt fight-cardet i Arbis, först döpt till PUNCH OUT! Och sedan med nya namnet FIGHT NIGHT – det kommer att bli sju proffs-kamper totalt, med start vid pass kl 16 på lördagen, en paus på tre-kvart med underhållning, vilket delar proffsen i två hälfter. Vi ska närmaste tiden titta närmare på övriga kamper – inom några dagar på Camilos och Samo Jangirovs uppgifter liksom Patricia Berghults comeback-jobb efter skadan och Laziz Sharifovs fjärde jobb som yrkesman; därefter skall vi kolla in de två debutanter som här i Norrköping ska ta klivet över.