STRAX DAGS: MARIOS KOLLIAS BOXAR OM WBA/C-E-TITELN

jun 17, 2023
boXning
Fight Lifes grekiska tungviktsess, svensklicensierade örebroaren Marios Kollias (10-2-1/8 KO) har fått chansen boxa om WBA/Continental Europe vakanta titel i tungvikt den 24/6 i Stadhalle i Rostock, Tyskland i kamp mot det obesegrade tyska tungvikshoppet Felix Langberg (12-0/11 KO). Det är en häftig fight och en stor utmaning, men också ett lysande tillfälle att slå igenom i denna svåra viktklass. Detta är på en mycket stor tävling arrangerad av promotor Axel Plass, P2M Box Promotion, med inte mindre än tretton proffsmatcher på programmet och förutom Langberg vs Kollias också ytterligare tre titelmatcher på cardet. 
Langberg har boxat som proffs sedan hösten 2020 och har under ett stadigt avancemang slagit ut goda fighters som Dominic Val, Anil Cal Yildiz och Patrick Korte och är alltså aldrig hittills besegrad. Matchen den 24/6 är hans trettonde i ordningen. Kollias startade som proffs hemma i Grekland, utan klar ledning, så efter att ha gjort en utmärkt insats men förlorat på poäng mot vår väldige Attila Levin i Göteborg i april 2019 anslöt han sig till Kamran Kabinejad/Fight Life och flyttade till Örebro och skaffade sig svensk licens. Under Kabinejads ledning har han nu tagit fem raka segrar och sett allt bättre ut. Bland dessa noteras en snabb KO-seger över Awadh Tamim, och nu senast i Tegelbruket den 4/3 slog han effektivt ut Andre Pesce på KO 4. 
Marios har nu legat i ett hårt träningsläger där han manglat sina sparringar, inklusive fått tung sparringhjälp från den svenske tungviktsmästaren Pezhman Seifkhani. Kamran berättar att formen är på god väg att toppas. ”Han kommer vara i ruskigt bra slag, när vi reser ner till Tyskland nästa vecka. Marios kommer för att ta den här titeln!” På bilden från Fight Life gym ses följande härliga sparring-gäng: fr v Agit Bilge, Marios Kollias, tränare/coach Kamran Kabinejad, Pezhman Seifkhani och Nermin Hajdarpasic.