STRUER: DINA THORSLUND VANN, CEYLAN STOPPAD IGEN, FLODIN I KNAPP FÖRLUST ..

jan 20, 2019
boXning

Den kvinnliga danska boxningsstjärnan Dina Thorslund (13-0/6 KO) försvarade på fredagsnatten i sin hemma-arena i Struer på Jylland sitt WBO-VM-bälte i super bantam/lätt fjädervikt mot mycket rutinerade men lätt ’ålderstigna’ tyska ex-mästarinnan Alesia Graf (29-8/13 KO) och det blev, som alltid med den kompakta men starkt forcerande danskan, en rivig och fartfylld match match, som hon inledningsvis dominerade totalt men tyskan boxade upp sig något och efter att Dina fick ett fult jack (efter en oavsiktlig skallning) i sjunde ronden blev några ronder hyggligt jämna, men det var aldrig något som helst snack om vem som tog hem segern. Thorslund vann med domarsiffrorna 100-90 x 2, 99-91 och förblir WBO-drottning.

I den andra huvudmatchen möttes Dennis ”The Menace” Ceylan (19-3-2/8 KO) sin värsta antagonist Jesus Sanchez (10-1/3 KO) från Spanien och det vakanta EU-bältet (EBU) i fjädervikt. Detta var ju en returmatch från ifjol, då Ceylan under återuppbyggnad från sitt första nederlag tog sig an den då okände spanjoren, och mycket oväntat sprang på ett tufft KO-nederlag i andra ronden. Nu var det lite av ’vinna eller försvinna’ över kvällens titelfight för Dennis, där en bra seger skulle bli en biljett in till stora ting, förutom själva bältet i sig, men ett svårt nederlag skulle få ödesdigra följder – nu fanns bara seger på agendan, och nu visste man ju också vad som var att vänta. Sanchez började där han avslutade förra fighten, med fullt ös, swingande, framåt och inledningsvis hade Ceylan svårigheter att freda sig. I tredje fick han dock till bra kontra och tycktes ha hittat melodin för hur ’vilden’ skulle tämjas, men så var han strax i bryderi igen .. och Sanchez ödslade så mycket energi att han tycktes kunna köra slut på sig själv, men i femte ronden fångade han in Ceylan efter bra träffar och öste på för full maskin, och till sist drattade dansken i golvet .. kom upp med nöd precis i tid, men högst ostadig och ringdomare Anssi Peräjoki gjorde det enda raka – bröt fighten, TKO 5 ..!

Medan Jesus Sanchez kröntes till ny EU Champ funderade säkert Denis Ceylan på en osäker framtid.

I främsta förmatchen möttes danske Abdul Khattab (16-2-1/4 KO) och Sveriges Oliver Flodin (4-1) i den senares första 8-rondare och en riktigt tuff chansning på värsta bortaplan. Första ronden blev helt jämn men därefter knep dansken de följande ronderna på effektivare träffar, men sen boxade Oliver mycket bra i tre ronder och tycktes kunna ta hem detta. Han var dock inte helt effektiv, med sin lite orena höger, och jobbade förvånansvärt lite med jabben, som kunde ha varit ett vinnande vapen. Istället knyckte Khattab näst sista ronden på bra avslut, och i den sista var dansken den kallare och tog matchen mycket knappt men okej. Han har inte alltid sett vidare stark ut över distans, och Oliver hade inte minsta problem med distansen, men Khattab boxade här oväntat disciplinerat och konsekvent, och det räckte precis till seger. Domarna såg det 77-75 x 2, 79-73 (väl stora siffror, danska domare rakt över), men för den unge svenskens del var det ingalunda ett besvärande nederlag utan säkert en nyttig erfarenhet och bra lärdom för framtiden.