’SUPER-LÖRDAG’ PÅ INGÅNG; PALICTE VANN INATT

feb 01, 2019
boXning

Vi har vad som amerikanerna i god stil döpt till ’Super-Saturday’ på ingång, och det handlar givetvis om den tre titelmatcher tunga VM-galan i Ford Center at the Star, Dallas Cowboys fina tränings-anläggning i Frisco, Texas där

Eleider Alvarez och Sergey Kovalev gör upp i årets hittills hetaste returkamp som galans huvudnummer (WBO-VM i lätt tungvikt), men där också Oscar Valdez-Carmine Tommasone möts om WBO-VM i fjädervikt och Richard Commey-Isa Chaneiev möts om IBF:s vakanta VM i lättvikt. Igår var det sista pressmöte och nu med båda huvudpersonerna närvarande samtidigt på scenen, med promotorerna Kathy Duva och Top Ranks president Todd duBoef för säkerhets skull emellan sig.

Kovalev: ”Jag tackar för den här chansen att få tillbaka mina bälten. Jag har sagt det förut och säger igen: han hade tur senast, det var ett olycksfall i arbetet. Nu på lördag skall jag rätta till det och ordna upp situationen. Jag kunde ju helt enkelt inte avsluta min karriär med en förlust, men nu ordnar jag detta. Jag kommer att vara på topp, för är jag inte det så är jag helt enkelt inte ”Krusher” Kovalev. Tro mig, på lördag skall ni få se den bästa versionen av mig, och jag är så redo att bevisa det! Inga misstag, bältet tillbaka där det skall vara!”

Alvarez: ”Så mycket har förändrats för mig sen jag vann VM. Det här är första gången jag är största namnet på en Main Event show. Min popularitet har vuxit obeskrivligt, men jag är samma kille. Jag tackar Gud för att jag är en mentalt stark person. Jag hör hans snack om ’tur’, och jag begriper att det är hans ursäkt och undanflykt, men så är det när man förlorar, när man vinner behövs inga ursäkter. Jag hade då en finfin seger-plan och jag följde den, och det kallar han en ’olycka’. Nå, på lördag kommer han att få uppleva en till!”

Redan på torsdagskvällen gick det en betydande fight denna vecka, i Viejas Casino & Resort i Alpine, Kalifornien där Aston Palicte (25-2-1/21 KO) mötte tidigare obesegrade Jose Martinez (20-1-2/13 KO) i ett principiellt VM-kval i superfly/lätt bantam, en på pappret mycket tuff fight mellan två män som gick oavgjort i sina respektive senaste titelkamper, men här visade det sig snabbt och förödande klart att Palicte var numret större och slog ner Martinez i andra ronden varvid ringdomare Raul Caiz Jr bröt matchen på 2:18 ..! Därmed har Palicte en framtida chans mot sin landsman Donnie Nietes om VM – ett helfilippinskt möte.