Suverän Golovkin slog ut Geale!

jul 28, 2014
admin

Nyhetsbild_94_golovkin_v_gealeVärldens måhända starkaste mellanviktare av idag, Gennady ’GGG’ Golovkin, den regerande WBA & IBO-kungen i viktklassen, försvarade på det mest övertygande vis sin titel i Madison Squire Garden i New York på lördagsnatten (söndag morgon svensk tid) mot förre VM-kungen Daniel ”Real Deal” Geale.

Inför 8.572 åskådare startade kampen i intensiv spänning. Många hade ju trott innan att Geale skulle kunna ställa till det för det suveräna öststatsproffset (numera USA-baserad, dock bosatt i Stuttgart, Tyskland) – GGG har en record på 30-0/27 KO – men det australiensiska esset, som aldrig blivit stoppad eller utslagen tidigare, blev helt överkörd!

Det var dock tuffa slagväxlingar emellanåt, men träffad av en tung kombination gick Geale ner i andra ronden, klarade räkningen, men mer av samma vara var att vänta i rond 3. Slutsekvensen var signifikativ. Geale träffade med sitt bästa slag en bråkdels sekund före Golovkin rammade med en ruggig höger – kazaken inte ens blinkade, medan Geale rasade i backen .. klarade räkningen men stoppades av ringdomare Mike Ortega! Tid: 2.47.

 

GGG log brett efteråt och uttryckte sin glädje med resultatet, sin respekt för motståndaren och sin insikt om det tuffa game han nu håller på att bli en superstar i: ”Det jag håller på med nu är inte boxning, det är fighting, det på blodigt allvar.”

Golovkins promotor Tom Loeffler (K2 Promotions) var fylld av beröm efteråt: ”Gennady går från klarhet till klarhet, och ärligt talat så är jag övertygad om att ingen mellanviktare i världen kan ta honom. Ingen!”

Nu snackas det om en verklig VM-titelfight mellan nye WBC-kungen Miguel Cotto och GGG. Det är den klart största match som går att göra, speciellt i MSG i New York, och den skulle ta fram den riktiga världsmästaren i mellanvikt. Så skulle det bli idag, trots att IBF har en VM-kung i Sam Soliman och WBO en dito i Peter Quillin, båda bra fighters, men de skulle efter en dylik matchning tvingas ta ”köbricka” om riktiga VM.

 

Näst huvudkampen var tungviktsdrabbningen mellan Bryant Jennings (19-0/10 KO) och ex-kubanen Mike Perez (20-1-1/12 KO) galans viktigaste match. Det blev en riktigt hygglig fight med till sist en snubblande jämn utgång. Perez startade klart bäst och tog merparten av första halvan medan Jennings vände på steken i andra halvan av kampen, och när ringdomare Harvey Dock tog ifrån Perez en poäng för ”hålla och slå” i slutminuterna – ett regelbrott han dessförinnan varnats för upprepade gånger – så avgjorde detta matchen! Jennings vann med 115-112, 114-113 mot en röst på 114-113 för Perez. Utan varningen hade det blivit oavgjort!

”Jag är mycket nöjd”, sa Jennings efteråt, ”jag kunde startat bättre, men jag är grön i gamet .. jag har totalt 36 matcher – amatör & proffs – mot hans 450 nånting, så jag fixade detta bra. Och blir allt bättre!”