SUVERÄN ”MILLION $” CROLLA I ÅRSBÄSTA BEDRIFT ..!

maj 08, 2016
boXning

imageI Manchester Arena i England gick lördagens andra stora Europa-baserade show, då Anthony Crolla, numera kallad ”Million $”, försvarade sin WBA-VM-titel mot mycket farlige utmanaren Ismael ”El Tigre” Barroso från Venezuela, en man som slagit 18 KO på 19 segrar – och aldrig förlorat..!
Crolla är den av viktklassens fyra VM-kungar som haft lägst status, till stor del beroende på att han är ny i världstoppen och ännu inte visat hur bra han är, detta med förlov sagt, då han onekligen imponerade när han tog VM-titeln från Darleys Perez – men konkurrenterna är mäktiga namn som Rances Barthelemy (IBF), Jorge Linares (WBC) och lokale WBO-VM-konkurrenten Terry Flanegan – MEN nu ställdes han onekligen på ett grymt test mot viktklassens farligaste puncher, en man som en enda gång behövt gå tiden ut, i en 8-rondare, och inte ens när han erövrade interim-titeln behövde mer än 6 ronder mot Issouf Kinda och i försvar av denna stoppade Kevin Mitchell på fem!
Promotor Eddie Hearn satsade stort på ett försvar på hemmaplan i Manchester, där en fullständigt fanatisk publik, ett packat hus, på engelskt vis sjungandes genom matchen, bar fram Crolla. Hans smått geniförklarade tränare Joe Gallagher har minutiöst lagt upp taktiken. Väl i ringen denna natt genomförde Anthony Crolla denna till punkt och pricka. Han boxade offensivt men mycket rörligt bak en tät grad och lurade/tvingade Barroso att ösa på slag från start. Barroso gick direkt på knock och även om bomberna flög runt öronen på Crolla behöll han en imponerande kyla och blockerade det mesta. Han tappade de fyra första ronderna och det började bli ”svettigt”, speciellt som han fick ett cut i fjärde, men i femte vände han på steken och plötsligt fick utmanaren ta emot en hel del! Och i sjätte fick Barroso det etter värre – och började se plågad ut, blödde ur munnen och vacklade i rondslutet. I sjunde kom den vasse lille britten än hårdare och försatte KO-kungen i bryderi – och plötsligt drev han in en vass höger krok i kroppen ..! Barroso vacklade bakåt, gjorde en besk grimas och damp i golvet på alla fyra, fick upp ett knä under ringdomare Howard Fosters räkning men förmådde inte resa sig. Ten-and-out!
Detta är en av årets hittills bästa insatser i en liten pärla till match! Kandidat till priser när året summeras. Och det jubelvrål denna seger framkallade är obeskrivligt! Eddie Hearn proklamerade sin man som ”#1 Lightweight in the World” – det kan vara sant.
Det snackas nu ett helbrittiskt VM-enande mot Flanegan…