SVEN FORNLING IBO-VÄRLDSMÄSTARE EFTER OTROLIG KÄMPAINSATS..!

dec 16, 2018
boXning

Sven Fornling från Malmö, Sverige gjorde det omöjliga och erövrade i natt IBO-VM-titeln från Karo Murat på en helt otrolig kämpa- och viljeinsats i Sporthalle i Hamburg! Efter tolv ruskigt spännande ronder slängde svensken händerna i luften och signalerade att han gjort nog för seger, och så var det förvisso, men man vet aldrig i boxningssammanhang om domarna ser samma sak. Det gjorde de dock, och till och med klart: med siffrorna 116-109, 115-110 x 2 dömde de – Uwe Lorch, Mikael Höök & Giulio Piras – svensken segrare .. och till ny världsmästare för IBO ..!

Det blev en ruggig fight! Sven (nu 15-1/7 KO) öppnade försiktigt och Murat (32-4-1/21 KO) pressade från start framåt och drev svensken mot repen .. men i ett ansatt läge kontrade skåningen blixtrande vackert med vänster-höger mot näsroten och satte mästaren på rumpan! Denne kom uppenbart retad upp och lyckades strax  slå ner Fornling, men precis efter ringdomare Oliver Brien ropat ’stopp’, så den golvningen viftades bort! Sven vann första ronden 10-8. Andra blev en mardröm, då Murat fångade in utmanaren vid repen gång efter annan och hade honom ruskigt illa ute och på väg ner men på ursinnig vilja höll han sig på benen, förlorade ronden klart men kom igenom. Från tredje boxade Fornling mycket smartare, höll sig i ringens mitt och var först in i slagväxlingarna .. och tog nu denna rond och de följande på riktigt bra boxning. Karo Murat var dock hyperfarlig hela vägen och pressade allt hårdare, flera ronder i matchens mittenparti var jämna, men svensken behöll en tydlig poängledning och kunde på superbt disciplinerad boxning reda ut de farliga lägena och kontra kallt och vackert .. och slå mest. Murat vann nionde och kom närmare, allt farligare och Sven mattades nu något under det rasande tempot. Han knep tionde men kom i svårt bryderi under nästan hela elfte, och räddade där halva poängen på att Karo fråndömdes 1 poäng för ett flagrant nackslag. Sista blev en ny mardröm med svenska förtecken, då ett rappt överhandsslag efter knappt halvminuten fällde Fornling illa … men i en ny enorm viljedemonstration tog sig Malmögrabben upp och red ut efterföljande ursinniga storm i två och en halv minut .. illa ute flera gånger, blödande från vänster ögonbryn och sargad även över höger öga, men med en vilja som få förunnat på denna jord tog han sig igenom ..! Och därmed var segern hans!

Under närmast saliga former kröntes han till ny IBO Champion i ringen, frugan kastade sig om hans hals, och nu kom glädjetårarna efter en urladdning som var närmast osannolik.

Sven Fornling är ny världsmästare – och sällar sig till en elitgrupp av idel jättenamn. Nu talar vi om honom i sällskap av Eleider Alvarez, Gvozdyk, Bivol, Kovalev, Beterbiev, Smith, Barrera .. och Badou Jack. Den man han slog hörde till de tio bästa lätta tungviktarna i världen. Sven befinner sig nu i ett synnerligen skarpt gäng fighters – och en fantastisk framtid öppnar sig.