Sven Fornling vann på poäng.

mar 07, 2015
admin

Nyhetsbild_240_Sven_FornlingSven Fornling gick segrande ur sin sjätte proffsmatch, på fredagsnatten i Bruno Gehrke Halle i Spandau i Berlin, men först efter riktigt tuffa fyra ronder mot kroaten Alexandar Todorovic på en dock klar poängseger. Detta var Svens andra kamp utomlands, och nu gick han förmatch på EC Boxpromotions nio matcher tunga show med WBF World cruiserviktstitel mellan Zine Eddine Benmakhlouf och Gabor Halasz som huvudkamp; den vanns av Benmakhlouf på KO 1 ..!

Fornling hade svårt att hitta rytm och distans inledningsvis och Todorovic är en svårboxad man, som gav svensken jobb hela vägen. Sven byggde dock en klar poängledning och lade bra press på motståndaren från andra ronden och ut. Han vann med enstämmiga domarröster.

– Jag var stressad och boxades stelt, men sedan släppte det. De andra ronderna var spel mot ett mål. Men Todorovic var en riktig tuffing. Han fick mycket stryk, men stod ändå upp hela matchen. Jag förde matchen och han backade och försökte kontra. Nu har jag rejält ont i handen, den ligger i en spann med is. Det gör ont att mata slag hela tiden, speciellt mot pannan.

Berättade Fornling efteråt hem till svenska media. Nästa match blir på Armand Krajnc tävling i Ystad den 25/4.