SVEN FORNLING VS DOMINIC BÖSEL DEN 16/11

okt 10, 2019
boXning


På tisdagen tillkännagavs att IBO-världsmästare Sven Fornling (15-1/7 KO) kommer att försvara sitt bälte på en SES/Steinforth-gala i Halle Messe Arena i Halle/Saale i Tyskland den 16 november mot Europamästare Dominic Bösel (29-1/11 KO). Det är en häftig fight av högsta dignitet. Igår gick dock EBU ut med ett direktiv att man accepterar att Bösel gör ett frivilligt försvar av sin titeln – EM-titeln – mot Fornling, men enbart under förutsättning att Förnling först avsäger sig sin IBO-titel. Det lär näppeligen ske, men indikerar att Bösel därmed inte kan addera EM-titeln till kampen ifråga. Det kommer således att enbart handla om IBO:s VM-bälte. Båda boxarna uttalade sig vid press-mötet tämligen offensivt.
Sven Fornling: ”Jag tränar hårt, jag är en fighter. För ett antal år sedan sparrade jag med Bösel. Han är en välskolad boxade, en tekniker. Men det här kommer att bli en mycket tuff fight för honom. Det kommer att komma en massa vikingar till Halle, många Fornling-fans som kommer ge mig stöd på bortaplan. Men jag ska låta mina händer sköta snacket. Det är jag som kommer med bältet, och det kommer att vara jag som lämnar Tyskland med bältet i min ägo!”
Dominic Bösel: ”Han är IBO-världsmästare och vi boxar om hans titel. Jag är Europamästare, och jag sätter mitt bälte på spel om det låter sig göras. Jag vill äntligen nå målet med en stor titel, en VM-chans. Jag har tränat för det här sedan i april. Jag har boxat i 25 år och nu ska jag äntligen gå för hela korven!”
Malmös Sven Fornling är 30 år, hinner fylla 31 strax före fighten; Dominic Bösel, från Freyburg, nästdörrs till Halle, är 29 år men fyller 30 veckan efter fighten.

Foto: Team SES/Koch