SVENSSON & GRANAT LADDAR FÖR SINA TITELFIGHTER

feb 18, 2017
boXning

imageDet drar ihop sig för Klara Svenssons hittills största boxningsmatch i karriären, den kommande VM-kampen i weltervikt mot Cecilia Braekhus i Oslo lördagen den 24/2, och inte långt därefter är det dags för häftig hemkomst av Adrian Granat, som i Malmö går upp mot Alexander Dimitrenko om IBF:s internationella titel i tungvikt – hans karriärs hittills största jobb – den 18/3. Båda laddar nu som bäst för dessa jätte-uppdrag på var sitt håll och under olika premisser; Klara håller på att avrunda sitt träningscamp och går strax in i Fight Week – Adrian är mitt uppe i hårdkörningen för att hitta toppformen.

Från Klara Svensson (17-1/5 KO) kommer rapporter om att formen är på topp, och att hon är i det närmaste klar för att ta itu med boxningsvärldens största kvinnliga stjärna Cecilia Braekhus (29-0/8 KO), som ställer alla sina VM-bälten (WBA/WBC/WBO/IBF/IBO) på spel i Spektrum. Klaras tränare tar nu bladet från munnen och kommer ut med en mycket tuff utsaga: ”Braekhus är på nedgång och Svensson är redo för en riktig skräll!” Han förtydligar: ”Klara är helt kapabel att stå för en riktig ’upset’, hon är i utmärkt form, tekniken sitter perfekt och hon vet exakt vad det är hon måste göra. Hon må vara ’underdog’ men hon är en farlig sådan och kommer till Oslo för att vinna!”
Den tvåfaldige världsmästaren och numera stjärntränaren fortsätter: ”Cecilia har varit en stor mästare men hon blir inte yngre och hon är nu på nedgång och ända sedan hon började jobba med Jonathan Banks har hon ändrat på saker och ting, och att hon nu också försöker vara promotor sätter henne under stor press. Nuförtiden blir hon träffad mycket mer än blev tidigare, och det tänker vi utnyttja. Klara är inte som de tjejer Cecilia mött tidigare, hon är mycket bättre .. och detta är hennes livs största chans och hon har allt att vinna och inget att förlora och hon är redo att ta dessa VM-bälten!”

imagePå helt annat håll, på träningscamp i Spanien, ligger Adrian Granat (14-0/13 KO) med sin coach Roman Anuchin och jobbar på toppformen inför det maffiga tungviktsmötet med Alexander Dimitrenko (39-3/24 KO) i Baltiska Hallen i Malmö om fyra veckor. Den store svensken trivs i värmen rapporteras det. ”Jag stannar en vecka i Spanien, det känns skönt med miljöombytet. Och efter Spanien kör vi två-tre veckors sparringcamp i Hamburg – det är fem tuffa sparringar som väntar, men vi får se hur länge de orkar.” Han gläds åt att allt fler rankingar ger honom en plats bland värdens 25 bästa tungviktare idag, men siktar betydligt högre än så. ”Det är kul med uppmärksamheten och det går framåt men mitt mål är att rankas etta och inget annat. Det är inte många tungviktare av idag som kan stå emot mig. Matchen mot Dimitrenko kommer att bli min tuffaste hittills. Han har över fyrtio proffsmatcher och har vunnit alla utom tre. Han är farlig. Jag är inställd på att gå tiden ut, men ger han mig en möjlighet, om så bara en liten öppning, så kommer matchen att vara över. Så är det när man möter mig!”