”T-REX” VANN TUFF FIGHT; HAMMER DITO ..!

jun 23, 2018
boXning

 

Fredagsnattens stora kvinnliga VM-drama i Masonic Temple i Detroit blev en succé både i arenan och live TV (Showtime) och satte definitivt tjejerna på världskartan. Claressa ”T-Rex” Shields (6-0/2 KO) gick i golvet i första ronden (höger uppercut/vänster krok) och tog räkning i sin WBA/IBF-VM-fight i mellanvikt mot Hanna Gabriels (18-2-1/11 KO), som där och då såg starkast ut, men Shields kom tillbaka och över några jämna ronder arbetade hon sig upp i överläge och kunde under matchens andra halva dra ifrån till en tydlig och klar VM-seger, arbetandes bakom sin fina jabb och tuffa kombinationer. Båda bytte skarpt slag genom slutronderna, men nu var det ganska tydligt att den mindre Gabriels tröttnade och fick slita hårt. Det var en utmärkt VM-fight, och domarsiffrorna skrevs till 97-92 x 2, 98-91.

Efteråt var ”T-Rex” både lättad, stolt och glad: ”När jag satt på golvet, tog jag ett djupt andetag och tänkte ’jag ska ju spöa den här tjejen, så gå upp och använd jabben och var smart’ .. Nu har jag visat att jag kan bli golvad, komma tillbaka och vinna! Inatt var min natt och jag tvingades visa världen att jag är den största genom tiderna. Jag visade vem jag är. Du kan slå ner mig men jag kommer tillbaka och vinner – nu blir jag riktigt farlig ..!”  

Gabriels, besegrad och besviken: ”Jag var tränad för distansen men mitt hjärta bedrog mig, för efter nedslagningen letade jag för länge efter en till. Jag ville visa att jag hade ett krigar-hjärta.”

Kort innan i Masonic Temple hade Christina Hammer (23-0/10 KO) gjort sin bit för att möjliggöra drömmen om en kvinnlig superfight mot Shields, då hon försvarade sina WBC/WBO-VM-titlar i mellanvikt mot tuffa men lite begränsade Tori Nelson (17-2-3/2 KO) genom att dominera över de tio ronderna och komma ut med ett klart och entydigt resultat (100-90, 99-91 x 2). Nelson försökte enträget med hade ingen lösning på Hammers längd och styrka. Nu har hon förlorat över distansen mot både Hammer och Shields. Direkt efter den senares VM-fight började omedelbart dribblandet mellan Hammer och Shields om deras tänkta möte .. till hösten.

TIDIGARE denna fredagskväll/natt vägde kämparna för lördagens VM-fighter in: I Merida på Yucutan, Mexico vägde både Miguel Berchelt och hans utmanare Jonathan Victor Barros in på identisk vikt, båda klockrent på viktgränsen 59 kg, inför deras möte om WBC super feather/lätt lättvikts-titeln.

Och i London vägde Roberto Garcia och Martin Murray in för sin WBC/Silver-titelfight i mellanvikt .. Garcia kom in 9 hg under och Murray med 1 drygt hg till godo på gränsen 72,6 kg – efteråt vid ’stare down’ brakade de ihop och knuffades en del innan man lyckades separera dem. Den senare fighten visas över Viaplay Fighting inatt (start kl 20.30).