Tabaghua förlorade på poäng i Benidorm

apr 13, 2015
admin

Nyhetsbild_277_Karlo_TabaghuaKarlo Tabaghua, nu tillbaka på svensk licens hemflyttad till Växjö, tog sig an en tämligen svår uppgift i Benidorm i Spanien på lördagsnatten, då han ställdes mot obesegrade hemmasonen Sergio Garcia (nu 18-0/10 KO).

Karlo kommer från en tuff period under hans utlandsvistelse i Belgien, under vilken han råkade ut för två förluster på udda domslut (ett delat domslut och ett majoritets-dito) och därefter två nederlag på TKO, ett där han fick ge upp magsjuk (började kasta upp i ringen) och ett där han gjorde en ”no mas” – helt enkelt lade av att boxas, då motståndaren betedde sig okontrollerat och tilläts boxa så – så nu gjorde svensken ett tappert försök att åter-etablera sig på hög nivå.

Garcia har haft en lätt skyddad karriär men är en utmärkt boxare, som samlade på sig femton raka segrar fram till en match om den vakanta spanska lätta mellanviktstiteln mot JML Clavero i slutet av förra året och vann på TKO 3.

Lördagens match blev taktisk och tät, ingendera boxaren var illa ute, och Karlo gjorde en god insats men kom i lätt underläge poängmässigt och kunde aldrig ta in detta. Garcia vann ganska knappt men korrekt på poäng efter 8 ronder. Karlos record står nu på 18-8/13 KO.