Tabeaghua och Björklund förlorade; Granat vann i natt

okt 25, 2015
admin

imageKarlo Tabaghua, Växjö (18-9/13 KO) tog en tuff match i Pabellon de la Vall d´Hebron i Barcelona i Spanien på lördagskvällen, där han mötte nya tuffa spanska hårdingen Isaac Real (13-1-1/7 KO) i lätt mellanvikt och förlorade på uppgivet efter fyra ronders tät fight, där spanjoren etablerade ett övertag medan svensken skadade sig i en arm, och Karlo valde sedan att inte komma ut till femte ronden. Han har nu dessvärre sex raka nederlag, ett par av dem förvisso oerhört jämna / på delade domslut.
Edward Björklund, Ystad (nu 1-2-1/1 KO) tog dito en svår uppgift i Auga Z i Zyrardow (Warszawa) i Polen där han mötte Piotr Gudel (4-1-1) i fjädervikt; matchen var ursprungligen satt till lätt fjäder, men båda vägde in på 57 kg. Svensken gjorde en riktigt bra match och det var hugget som stucket vem som vann, men enväldige ringdomaren Grzegorz Molenda kom upp med 58-56 till Gudel i denna 6-rondare. Det låter som bäddat för en returkamp på svensk hemmaplan med tiden.

En tredje svensk var i elden igår natt, nämligen store Adrian Granat (9-0/8 KO), som boxar på utländsk licens för Erol Ceylan, baserad i Hamburg, och han tog sig an amerikanske journey-mannen, 41-årige Darnell ”Ding-A-Ling” Wilson (25-21-3/21 KO) i Schulsporthalle i Hamburg- och ”Gäddan” gjorde en ny snabb, effektiv insats. Han slog ner den betydligt kortare och numera rätt korpulente Wilson i andra ronden. Det var en hygglig träff som sänkte ”Ding-A-Ling” och han hamnade på rygg, dock mer trött än ute, men ringdomare Iko Bebic avbröt räkningen på ”tre” och dömde ”KO” – då studsade Wilson upp och protesterade vilt!
Tävlingen var en ”benefit”-gala till förmån för olycksdrabbade tungviktaren Denis Boytsov (han blev överfallen i en tunnelbanestation i maj i år och lämnades med allvarliga huvudskador/försattes i koma i sju veckor/han är nu på bättringsvägen – överskottet av tävlingen skall gå till honom. Samtidigt tar nu snacket om en Granat vs Otto Wallin-fight säkerligen ny fart. Sverige har ju nu två unga, starka tungviktare på nivå, som de facto skulle utgöra en massiv SM-fight i tungvikt – den vassaste sån som skulle kunna göras på åtskilliga årtionden – men för det fordras ju givetvis att Granat licensierar sig i SWE igen. En enkel åtgärd. Och att matchen låter sig göras, rivaliserande promotorer (Ceylan & Sauerland) emellan.