Takayama och Ioka försvarade VM

sep 28, 2015
admin

TakayamaIgår natt i EDION Arena i Osaka, Japan gick två av örikets världsmästare i elden för att försvara sina respektive titlar – och det gjorde de med bravur!

Det var dels Katsunari Takayama (nu 30-7-0-1NC/12 KO) som försvarade sin IBF-VM-titel i stråvikt mot Orientens mästare Ryuji Hara (19-2/11 KO) och båda startade i rasande tempo med mästaren som anförare, men lille tuffe Hara svarade med blixtrande kontra i andra och tredje och bra nära tog fighten från Takayama. Den senare tog dock ett klarare kommando från fjärde och från sjunde hade han utmanaren illa ute och i åttonde gick han hårt på knock, då ringdomare Wayne Hedgpetch gick in och bröt den nu ojämna kampen på tid 1:20 av ronden.

 

ioka vs sosaI den andra huvudkampen försvarade Katzuto Ioka (nu 18-1/10 KO) sin WBA-VM-titel i flugvikt mot Argentinas Roberto Domingo Sosa (26-3-1/14 KO) och stod för en briljant insats där han mästerligt bra nära åstadkom en ”shut-out” poängseger, och så när fick med sig alla domarna i alla ronderna: 120-108, 119-109 x 2. Mästerboxaren Ioka lämnade ringen utan blessyrer, och vid 26 års ålder och inne på sin tredje titel, framstår han som en av de vassaste lätta kungarna. 30-årige utmanaren Sosa gjorde en tapper match, merendels utboxad, och tog sig igenom en riktigt tuff sista rond, vilket var starkt gjort.