TAPPER YIGIT STOPPAD MOT DAVIS; STEVENSON VANN..

apr 09, 2023
boXning

Anthony ”Can You Dig It” Yigit (26-3-1/10 KO) gjorde en heroiskt tuff insats mot obesegrade Keyshawn ”Businessman” Davis (8-0/6 KO) i natt i Prudential Center i Newark, New Jersey, men tvangs till sist acceptera nederlag då ringdomare Benji Esteves bröt kampen om WBO/I-C-titeln i lättvikt 21 sekunder in på nionde ronden..! 

Det hade då varit en brutal fight i fulla åtta ronder, där Yigit inte vek sig en tum, utan gav den favorittippade amerikanen en kamp om segern hela vägen. Han förlorade merparten av ronderna, men han var hela tiden med i fighten och gav bra nära lika gott som han tog, om än snäppet under Davis kapacitet. De två snackade med varann i ringen, och drev på varann till allt tuffare slagväxlingar. Det var en härlig fight, som hade publiken på tå, och efteråt fick svensken rätt mycket beröm, och även erkännande av Keyshawn. ”Han var extremt tuff och han retade mig, så jag fick lägga på extra kraft för att ta ut honom!”, sa OS-tvåan, nu med sitt första proffsbälte. 

Början till slutet kom i åttonde rondens avslutning, då i en vass närkamp, där båda satsade hårt, ”The Businessman” lyckades dra in ett bra nära perfekt kroppsslag med högern i närheten av solar plexus och Anthony tvangs ner på knä, där han tog en räkning till ”8”, men kom upp samlad och redo att köra vidare, och Esteves lät dem gå. Strax efter gick gongongen. Yigit kom ut till nionde ronden fortsatt full av iver att kämpa, och de hamnade snabbt i en situation, där Davis gick loss med båda nävarna i en lång serie slag, medan Anthony garderade sig bra, och tog faktiskt inget egentligt stryk, men då han inte svarade på attacken bröt Esteves in och stoppade matchen..! ”Varför då”, undrade den svenske kämpen kort – och fick medhåll från kommentatorerna på ESPN, som också tyckte att stoppet kom något ”förtida”, men inseende det meningslösa att protestera vidare accepterade Yigit stoppet. Han har all heder åt en utmärkt tuff insats och en härlig fightglöd – en äkta fighter!  

Han väntas nu hem tillsammans med sin Elin Härkönen och chefsekond Erik Skoglund och cutman, danske Christian Kolborg. ”Jag må se mörbultad ut, men jag mår mycket bra. Det var fantastiskt att få boxa på den här nivån och för legendariske Bob Arums Top Rank. Respekt till ”Businessman” Keyshawn Davis; han var bra! Det gick inte den här gången, men jag kommer tillbaka!” Han torde boxas strax igen, på svensk botten! 

I själva huvudmatchen, ett WBC VM-kval i lättvikt, stoppade nya superstjärnan Shakur Stevenson (20-0/10 KO) den japanske lättviktskungen Shuichiro Yoshino (16-1/12 KO) på TKO i 6:e ronden, efter att ha dominerat (med två nedslagningar) kampen. Ringdomare Allen Huggins bröt när han tyckte det blev för ensidigt. I tungvikt stoppade Jared ”The Real Big Baby” Anderson (14-0/14 KO) tidigare obesegrade George Arias (18-1/7 KO) på TKO 3, efter att ringhörnan gav upp direkt i pausen.