TAPPERT KÄMPANDE LAURÉN FÖLL MOT BRAEKHUS I STARK MATCH!

okt 22, 2017
boXning


Till sist blev den obesegrade odiskutabla världsmästarinnan i weltervikt Cecilia Braekhus (32-0/9 KO) för mycket för en ursinnigt tappert kämpande Mikaela Laurén (29-5/13 KO) och stoppade svenskan på TKO i sjätte ronden!

Men det skedde först efter en utmärkt hård och tuff fight, en strid på kniven, där båda hade växlande framgångar rond efter rond och det gavs och togs i en fight som var en rasande spännande och en mycket stark match ända in tills slutet. Mikaela kom ut med avsikten att skapa fight, tvinga norskan in i ett ”krig”, där hon skulle kunna få övertaget via fysisk styrka och tuffhet – och det lyckades hon med tämligen bra inledningsvis.

Båda de första ronderna var ytterst jämna och åtminstone en gick ner som svensk vinst i protokollet, och i tredje öppnade ”Nordic Queen” Laurén hårdare än nånsin och var på väg mot en stark rondseger då Braekhus träffade hårt i sista halvminuten och helt tog över ronden och stal poängen, och den dominans hon där etablerade byggde norskan på i fjärde och femte ronderna. Mikaela hade bra sekvenser och träffade utmärkt med sin långa höger, enstaka träffar, och smet också in några riktigt bra krokar emellanåt, men Cecilia satte då hela tiden ihop längre slagsekvenser och fler träffar. Båda satsade mycket hårt, och det mest ’förvånande’ var att Braekhus var med på en ”dog-fight”, helt klart efter de inledande ronderna upplagd för och hade planen på en sådan – hon sökte knockout-avgörande, vilket hon också sagt i intervjuerna före fight, men vilket ju egentligen är lite otypiskt för en Braekus-fightplan. I slutet av femte fick norskan in en tung högerträff, som tog bra, och Mikaela var lite dimmig i slutsekvensen. Efteråt berättade hon att effekten satt i in i sjätte ronden. Denna följde samma mönster av tå-mot-tå ”let´s have it out” fight och Cecilia jobbade sig till ett överläge, men Mikaela svarade bra flera gånger upp tills hon tog en tung vänsterkrok, som skakade henne men i följande moment satsade båda på högerkrok .. där Mikaela missade hårfint medan norskan med all kraft bakom rammade högt i huvudet – och följde direkt upp på en nu vacklande svenska med en tung vänster in på käken som skickade Laurén rakt bakåt i golvet! Mikaela tog sig snabbt upp på knä medan ringdomaren, amerikanskan Sparkle Lee räknade till ”åtta” då svenskan kom på benen, fick handskarna torkade, tid att röra sig mot Lee .. och läts fortsätta, men helt klart var dimmig .. kom omedelbart under svår press, träffad på nytt raglande bakåt varvid Lee bröt med 28 sekunder kvar av ronden!


Det var ett härligt starkt försök att göra det ’omöjliga’ mot en suveränt stark och bra VM-drottning, som aldrig varit tuffare i sin boxning än hon var denna natt! Braekhus ÄR ”The First Lady” – obestridligt #1 kilo-för-kilo bland alla Jordens kvinnliga fighters; hon bevisade det med eftertryck igen!
Efteråt var hon mycket stolt och nöjd över att ha fått den knockout hon strävade efter, men gav svenskan beröm för att vara en ”helluva-fighter” och att hon kom för att ge allt och tvinga fram en sån fight!

De till och med kramades riktigt äkta och snyggt. Mikaela förklarade hur besviken hon var över utgången, att hon gärna velat fortsätta vid stoppet, men att ”Cecilia bara är bäst i världen” och gav norskan beröm för sin insats och avgörande, men också att hon själv inte är klar med boxningen .. ”Jag kommer tillbaka, i min egen viktklass och går efter VM där ..!”

På förmatch-programmet vann Joanna Ekedahl (2-0) i super welter/lätt mellanvikt en tuff kamp mot tidigare obesegrade skotskan Hanna Rankin (2-1) – det blev en mycket jämn och oviss kamp in i det sista och domarna delade sig 2-1 till en knapp men korrekt och riktigt skön poängseger för Joanna över 4 ronder. Dessutom vann svensklicensierade isländskan Valgerdur Gudsteinsdottir (3-0) sin tredje proffsseger genom att relativt klart poängslå mycket tuffa kampsportstjärnan (debut som proffsboxare) Domenika Novotna över 4 ronder i lätt lättvikt/super feather. Valgerdur hade Novotna i golvet i första ronden. I övriga två förmatcher vann norska tungviktaren Simen Nysäther (nu 2-0/1 KO) och debutanten i lätt tungvikt Anders Eggan (nu 1-0) sina matcher.