TATLI TOG TILLBAKA EM; HORN STOPPADE CORCORAN

dec 13, 2017
boXning

Tisdagens länge emotsedda returkamp om EM-titeln/EBU i lättvikt i Kisahalli i Helsingfors mellan försvarande champ Fransesco Patera (18-3/7 KO) från Belgien och förre mästaren Edis Tatli (30-2/10 KO) från Finland blev en hård och tuff match men Tatli visade sig vara den bättre fightern allt efter som och kunde till sist ta en klar seger – och ta tillbaka EM-bältet!
Båda öppnade skarpt men det var Tatli som tvingade Patera att backa och även om det var en högst konkurrenskraftig fight kunde finländaren successivt bygga en stor poängledning. Patera hade bra sekvenser i matchen och försökte spurta i avslutningen men tvangs backa av en Tatli ursinnigt fokuserad på seger. Domarna hade helt eniga scorecards med 119-109 x 3. Edis Tatli är således återigen Europamästare!


På onsdagen försvarade obesegrade WBO-VM-kungen Jeff ”The Hornet” Horn (18-0-1/12 KO) sin VM-titel i Convention Centre i Brisbane, Australien mot britten Gary Corcoran (17-2/7 KO) och kunde efter en tuff och mycket jämn inledning ta över och dominerade från mittenpartiet av fighten. Båda drog på sig cuts, Horn över vänsterögat i sjätte, Corcoran över sitt vänsteröga i åttonde, men väl på väg in i ’championship distance’, från tionde hade Horn sin utmanare i trångmål och i elfte ronden bröt ringdomare Benji Esteves in och stoppade matchen, tittade lite extra på Corcorans öga .. och bröt fighten! TKO 11, på tiden 1:35 – då ledde Horn klart på alla domarkort (99-91 x2, 100-90), så utgången var ändå tämligen uppenbar.
Efter matchen förklarade mästaren att sannolikheten för ett nästa försvar blir mot första utmanare Terence Crawford i Las Vegas i april 2018 är stor: ”Det är en stor möjlighet det blir så, det är ju vad alla vill se .. och det här är ju underhållningsbranschen, eller hur?”, sa Horn. Crawford var suverän (alla bälten) VM-kung i lätt welter tills han avgick för en dryg månad sedan och gick upp till weltervikt, där han gavs första utmanarposition direkt ..!