TATLI & WAHLSTRÖM VANN I FINLAND

mar 19, 2016
boXning

image
Europamästaren (EBU) i lättvikt Edis Tatli (27-1/9 KO) lyckades förnämligt försvara sin EM-titel i Espoo Arena utanför Helsingfors på fredagsnatten mot italienske utmanaren Massimiliano Ballisai (20-3/12 KO) via ett enhälligt domslut över 12 ronder (118-110 x 2, 117-111). Ballisai var bra med i matchens inledning och gav finländaren ett illavarslande tillbud i tredje ronden, då han träffade utmärkt med en hård höger uppercut, som fick Tatli att vackla och gå omkull men ringdomaren Robin Dolpierre dömde det som en halkning (vilket räddade poängen för mästaren). Allt eftersom tog dock Tatli ett grepp om matchen, boxade bra och byggde en poängledning och mot slutet kom han själv att dominera klart med stygga uppercuts, som tycktes ha Ballisai i bryderi. Det var till sist en klar poängseger och Edis var mycket glad efteråt och förklarade att nästa mål är att gå efter WBA-världsmästaren Anthony Crolla.
Det gick minst lika bra för Finlands boxar-drottning Eva Wahlström (17-0-1/3 KO) som försvarade sitt WBC-VM-bälte i lätt lättvikt via en ensidig och överlägsen poängseger mot utmanaren Dahiana Santana (35-8/14 KO) efter att dominerat kampen från start till slut med sin ypperliga vänster jabb. Domarsiffrorna skrevs till 99-91 x 2, 99-92.
På förmatchprogrammet boxade Stockholmsboxaren Michael Obin, numera professionellt baserad i Ungern, mot Helsingfors (ex-Togo) Nourdeen Toure (6-1/4 KO) – och fick inkassera ännu ett poängnederlag över 6 ronder. Obin, som härstammar från Uganda, har nu en record på 5-6/2 KO.