TEMPEN STIGER I NEW YORK INFÖR AJ-RUIZ, SMITH-N´DAM

maj 30, 2019
boXning

Promotor Eddie Hearn räknar med ca 8000 brittiska fans på väg in till New York för lördagens dubbla VM-fighter i Madison Square Garden, med Englands främsta fighters i försvar av sina titlar i ”The Big Apple”. Det kommer att bli ett herrans drag i ”boxningens mecka” på lördagsnatten, det är det ingen tvekan om. Samtidigt gör mästerskapsboxarna sina sista förberedelser före fight. Anthony ”AJ” Joshua har talat med media i avslappnade former sedan han anlände till New York i måndags, och har råkat ut för att det är mer frågor om hur det ska kunna bli en fight mot Deontay Wilder om de enade bältena än om utmanaren på lördag, Andy Ruiz Jr. ”Jag skulle vilja ha till ett personligt möte med Wilder, öga mot öga bara vi två, och mejsla ut de tvistigheter som finns om ett kontrakt, så är jag övertygad om att vi kan komma till ett avtal om att göra upp inom ramarna för detta år”, har han sagt, och om utmanare Ruiz: ”jag underskattar honom ingalunda, och han jobbar på sin hemmaplan och kommer att ge allt för att vinna; jag kommer att behöva vara övertygande, ja till och med ’devastating=förkrossande’ för att säkra saker och ting på lördag natt. Jag kommer att vara det!”

Ruiz å sin sida, före ankomsten till New York, säger: ”Det är många som tvivlar på mig, och det är klart att han är stor och imponerande, men jag har fördelar på min sida – jag är snabbare, rörligare, och jag går framåt. Alla som möter honom är rädda för honom, och backar, jag är inte rädd för nån utom möjligen mannen där uppe. Jag är redo att chocka världen på lördag, och slita ifrån AJ alla hans bälten!”

Pressmötet på onsdagen i MSG saknade tungviktarna, som ännu inte mötts face-to-face (sker troligen idag), utan begränsades till VM-boxarna i lördagens andra titelfight, den där Callum Smith försvarar sin WBC-VM-titel i supermellanvikt mot Hassan N´Dam. De två ställdes öga mot öga igår och bytte ord och åsikter. Callum Smith: ”Jag är redo, och ser fram emot att bjuda på en skarp fight på lördag. Det blev lite för lång tid sedan senaste fighten, men jag får ta igen det nu. Jag får klargöra för folk hur bra jag verkligen är!”

Hassan N’Dam: ”Jag känner mig mycket bra, just nu. Det är första gången på den här nivån i super mellan, så jag vet inte riktigt hur det kommer att kännas, men jag är redo.” Vid ’staredown’ blev det tydligt hur N´Dam är ’huvudet kortare’ än den 191 cm långe Callum Smith. Som vi ju väl minns hur han var längre än t o m Erik Skoglund i deras inbördes WBSS-möte, en avgörande faktor där.