TEMPERATUREN STIGER I LONDON INFÖR WLAD-JOSHUA

apr 27, 2017
boXning


Boxnings-temperaturen stiger i London inför lördagsnattens häftiga ’blockbuster’ i tungvikt mellan Anthony ”AJ” Joshua (18-0/18 KO; 27 år, 198 cm lång, 208 cm i räckvidd, ca 112 kg tung) och Wladimir ”Dr Steelhammer” Klitschko (64-4/53 KO; 41 år, 198 cm lång, 206 cm i räckvidd, ca 111 kg tung) – på onsdagen hölls offentlig träning i Wembley Arena, nästdörrs till det utsålda (90.000 åskådare) Wembley Stadium, där matchen går av stapeln på lördag natt. Matchen gäller förenandet av IBF- och WBA-titlarna med IBO-titeln som extra krydda. Segraren kommer att framstå som den riktiga världsmästaren i tungvikt. På torsdagen hölls press-konferens med kämparna, och de fortsatte munhuggas om än på ett för tungviktsbestar ganska så sportsligt plan.
Klitschko: ”Jag känner mig ung, hungrig, ödmjuk och helt besatt av att nå mitt mål .. och målet är att se till att dessa VM-bälten blir mina.”
Joshua: ”Detta är bara jag och en annan man som byter slag, och bäste man kommer att vinna. Den 29 april kommer att skrivas in som nästa etapp mot absolut storhet.”
Matchens absoluta laddning ligger i om möjligen tidpunkten är kommen för en de facto etablering av en NY VM-kung .. eller om ”Den Gamle” tar tillbaka sin i ett decennium innehavda tron.

Amerikanska Showtime startar visningen från jättegalan kl 16.15 (Östkusttid; 13.15 Västkusttid), dvs en halvtimma före inmarsch, medan Sky Sports startar sin brittiska sändning med förmatcher och allt från lokal tid kl 18 på kvällen och Viaplay Fighting här hos oss är med från start med början kl 19. Inmarsch för huvud-kampen är satt till 22.35.
Men dessförinnan skall under fredagen den häftiga invägningen klaras av – även denna visas här hos oss på Viaplay Fighting live på fredag eftermiddag med start kl 14.