TERBUNJA & HARTVIG BOXAR I STOCKHOLM

aug 23, 2016
boXning

daniel hartvig '15Naim Terbunja profil 

Den stora showen på Hovet i Stockholm har förstärkts med två färgstarka förmatcher i form av lätta tungviktaren Naim Terbunja (9-1/1 KO), åter stadd i comeback, numera baserad i New York hos sin tränare & manager Pat Zagarino, och kommer hem till Sverige för den här fighten efter avtal med promotor Sauerland.

Han möter en tämligen tuff ung fransman vid namn Baptiste Castegnaro (8-8/4 KO), som vi i Norden känner mest för en stark åtta-rondersmatch mot Norges Tim-Robin Lihaug, som han förlorade på poäng. Han har också gått tiden ut mot riktigt goda fighters som Massimiliano Buccheri, Erik Bazinyan och Stefan Haertel på bortaplan, har slagit KO på gode Morgan LeGal och kommer till Stockholm med två raka segrar, dels på KO över Bojan Radovic och allra senast på poäng över Matiouze Rover. Matchen mot Terbunja sätts över nu begärda 6 ronders distans. Det blir ett spännande möte, som 31-årige Terbunja ser fram emot: ”Jag har vunnit mina två senaste fighter i USA, och jag är glad över att vi kunnat nå den här uppgörelsen med Sauerland. Jag ser verkligen fram emot att boxa i Hovet och skall bjuda mina hemmafans på en bra show. Jag vet inte mycket om fransmannen ännu, men jag ser att han boxat jämnt med min ’gamla’ sparring inför OS i Peking Stefan Haertel och det säger en del. Vi ska studera honom noga, och jag kommer att vara redo för honom!”

 

Senast i Hovet stod 31-årige göteborgaren Daniel Hartvig (7-0-1/4 KO) för en ruggig fight mot då dito obesegrade Nikolosz Gvajava – en match som är en de bästa fighter/förmatchnivå som gått i Sverige sedan proffsens nystart 2007 – och han är nu åter med på programmet i Hovet, där han tar sig an den ungerske mästaren i lätt mellanvikt Krisztian Santa (12-7-2/7 KO). Santa är en inte oäven puncher, även om han har lite fläckat record efter ett antal tuffa utlandsuppdrag, men han har också gått oavgjort mot obesegrade Sandor Micsko och mot Josef Molnar och har slagit ut en rad smärre förmågor och erövrat ungerska titeln mot Zoltan Sera i juni i fjol. Matchen i Stockholm är planerad och begärd över 6 ronder. Hartvig ser fram emot matchen: ”Det ska bli kul att boxas i Hovet igen, och jag tror fansen väl minns min drabbning med Gvajava – jag skall ge dem en ny fight att minnas den 10 september!”