TERBUNJA VS FORNLING OM SM-TITELN I NYKÖPING

okt 05, 2016
boXning

imageimageNaim Terbunja (10-1/1 KO) mot Sven Fornling (10-1/6 KO) om professionella SM-titeln i lätt tungvikt – det är senaste tillskottet till proffstävlingen i Nyköping den 9/12 .. och det har alla förutsättningar att bli en ruskigt bra match mellan två likvärdiga kämpar, som båda aspirerar på elitnivån. Detta återuppväcker också SM-titeln som kvalificeringsnivå.
Reglerna tillåter de två högst rankade inhemska boxarna per viktklass att göra upp om SM-titeln med införstått att har man en internationell stjärna i viktklassen – som Erik Skoglund på denna vikt; internationell mästare – så går uppdraget till de nästa två i rankingen. Här har vi precis den situationen. Med två män med helt likvärdiga records, jämbördiga i styrka och nivå och med stora ambitioner. Nu möts de över åtta ronder i vad som kan bli en verkligt häftig boxningsfight. Och med det nya SM-bältet som pris.

Båda tacklar uppgiften med entusiasm och utan att skräda orden i en Sauerland press-release.
Naim: ”Jag ser fram emot att möta Sven om SM-titeln. Sven är en bra teknisk fighter men han har inte power nog, och även om vi har lika records så kommer i slutändan min större amatör-erfarenhet att avgöra .. att vinna SM-titeln kommer att sitta bra på min meritlista!”
Sven: ”Det här är en bra matchning, värdig SM-titeln, och jag är stolt över att få boxa om den. Naim gjorde en stor amatörkarriär, och många trodde mycket om honom, men jag har sett honom boxa som proffs och är faktiskt besviken. Jag kan tänka mig det blir jämnt i några ronder, men ju längre det går desto tydligare blir det vem som är bäst. Jag hoppas han kommer vältränad, för han kommer få uppleva en ’en värld av smärta’!”
Promotor Nisse Sauerland: ”Det här är en riktigt fin match på tävlingen den 9/12, och den första av många fina SM-fighter framöver, som vi hoppas kunna göra. Naim och Sven är båda starka talanger och kommer att ge sitt bästa för att vinna bältet. Och deras stilar bäddar för en spännande match för fansen i Nyköping.”