THORSLUND VANN MEN EKEDAHL FÖRLORADE I HORSENS

jun 23, 2019
boXning

 

Den danska boxardrottningen Dina Thorslund (14-0/6 KO) försvarade sin WBO-VM-titel i super bantam/lätt fjädervikt i Horsens Forum på Jylland på lördagskvällen mot australiensiska utmanaren April Adams (11-2-1/4 KO) med en kämpastark insats som till slut gav utdelning i en helt klar och

poängmässigt överlägsen seger (100-90 x 3), men fighten var ändå intensiv hela vägen. Den tekniskt betydligt mer drivna danskan stod för ett allt mer dominerande övertag, hon vann varje rond, men Adams kämpade frenetiskt och var med i kampen om än poängen rann iväg från henne och försökte sig till och med på en spurt i nionde ronden, med föga utdelning. Detta var 25-åriga Thorslunds andra försvar av VM-bältet.

Betydligt sämre gick det för Sveriges Joanna Ekedahl (8-1/3 KO) som på sin lott i en 6-ronders förmatch i lättvikt i Horsens hade en tuff, och som det visade sig, ganska vilt swingande serbiska, Jelena Janisijevic (3-1/3 KO). Janisijevic kom visserligen med varningstecken för massiv slagkraft – nu har hon tagit samtliga sina segrar på KO – men på pappret skulle den betydligt mer tekniska och väl beprövade svenskan vara numret större, och inledningsvis boxade också Joanna hem början på matchen, hade vissa besvär att läsa av serbiskans vilda slag men stod för det klart bättre arbetet, men från redan i andra och klart tredje ronden träffade Janisijevic allt bättre och tog hem ronderna och kampen svängde över i hennes favör. I femte ronden rammade hon Ekedahl hårt och hon gick ner för räkning, men ringdomaren Freddy Rafn böt matchen på 1 minut jämnt av ronden, och den skrevs till ’KO’. Det blir för den Spanienbaserade svenskan att vila ut och ta nya tag till hösten.

Denna Sauerland-tävling omfattade hela nio kamper och bland förmatch-resultaten noteras att Norges Kaj Robin Havnaa vann sin 15:e proffs-seger via TKO 3 vs Levani Lukutashvili, Georgien i en utsatt 10-rondare i cruiservikt; och danske tungviktskungen Kem Ljungqvist tog sin 9:e seger men fick kämpa hårt för en poäng-8-vinst över spanjoren Gabriel Enguema.