Thurman, Broner .. Roy Jones Jr..!

mar 09, 2015
admin

Nyhetsbild_243_Roy_Jones_jr
En uppdatering av den gångna boxningshelgens skörd samlar upp flera stora namn till belysning – och kanske mest överraskande ändå ”oldtimer” Roy Jones Jr främst i ledet!

Nyhetsbild_242_Keith_ThurmanBortsett från den tidigare belysta jättegalan i Macau i Kina (se gårdagen) var lördag/söndag-aktiviteten knuten till WBA-VM-fighten i weltervikt mellan Keith ”One Time” Thurman (25-0/21 KO) och hans utmanare, exmästaren Robert ”The Ghost” Guerrero i MGM Grand i Las Vegas. Thurman, på god väg att bli en av sportens fixstjärnor, en superstar i vardande, var helt lysande över 12 ronder och boxade hem en briljant seger inför dryga 10.000 åskådare. Guerrero var nere för räkning i nionde ronden men klarade sig tiden ut. Solklar seger till ”One Time” med 120-107, 118-109, 118-108.

På samma gala besegrade förre trippelmästaren Adrien ”The Problem” Broner (30-1/22 KO) mycket klart John Molina Jr på poäng i en ensidig fight han styrde genom alla ronder, i stort sett, i en 12-ronders kamp i lätt welter. Broner är på stark comeback och har nästa stora jobb i Cincinatti den 20/6. Tillika på denna stor-gala vann förre trefaldige VM-kungen Abner Mares (29-1-1/15 KO) en klar seger över en annan mexikansk idol Arturo Santos Reyes på poäng 10 i fjädervikt. Mares hade Reyes i golvet momentant i andra ronden. En av matchen poänger var att båda varit OS-boxare för Mexico, Mares (2004) och Reyes (2008).

Denna jätteshow i MGM Grand sändes över NBC – deras första storsatsning på boxning på över 30 år; förr i tiden var NBC en av de viktigaste boxningskanalerna. NBC vann med denna show ”kriget” mot konkurrerande kanaler med som högst inemot 4 miljoner tittare.

Nästan lika stor uppmärksamhet i media gavs dock under helgen ett resultat från Cabarrus Arena i Concord, North Carolina där förra superstjärnan och en gång världens främsta boxare kg-för-kg Roy Jones Jr på ett mycket elegant och effektivt vis slog KO på Willie ”For Real” Williams (14-8-2/4 KO), en relativt medioker men dock duglig fighter, i andra ronden. Ganska imponerande!

Det har ju varit snack på senare tid att Jones (nu 60-8/43 KO) skall vara aktuell för en VM-chans i Tyskland mot Marko Huck, om den senares WBO-VM-titel i cruiservikt, mer för det odödliga namnet än de senare årens insatser, och nu tar det snacket ofelbart fart igen. Jones är nu uppe i sex raka segrar och senaste nederlaget var i VM-kval mot Dennis Lebedev 2011 (på KO 10). Legenden är dock 46 år gammal och en bokning mot Huck kommer att mötas med kritik. Mycket talar dock för att det nu likväl kommer att ske.