TILL SIST ÄR ALLT KLART FÖR SHOW I SKÖVDE!

nov 30, 2018
boXning

Det blev en lätt dramatisk sista matchningsrunda inför proffstävlingen i Valhall i Skövde på lördagen, då plötsligt Robin Safars motståndare måste bytas ut igår. Safar gör ju ett skarpt inhopp på tävlingen i Västgöta-metropolen i cruiservikt – matchgräns satt till 91 kg – och först bokade motståndaren Madars Trivols fick startförbud, men igår kväll kom en ersättare in i 24-årige estländaren Gennadi Stserbin, en erfaren amatör upp på landslagsnivå som gjort proffsdebut med en KO-seger över rutinerade Oleks Haraschenko. Han reser nu över hit för att tackla vårt blivande USA-proffs.

Det är två huvudmatcher på programmet, främst den officiella SM-kampen om den vakanta titeln i lätt mellanvikt/superwelter mellan Simon Henriksson, Malmö och Ahmed Rossi, Stockholm. Det blir lite pompa och ståt omkring den bataljen, mycket nerver och stort potentiellt drama!

Den lokala huvudfighten står Daniel Gustafsson för i lätt lättvikt/superfeather mot en betydligt mer rutinerad ung man från Georgien vid namn Ilia Beruashvili – den sätts över 6 två-minutersronder och blir lite av ett eldprov för hemmaboxaren.

Vi har här också fått hem den i Spanien baserade – hon tränar för Ulf Johansen på hans camp – Stockholmstjejen Joanna Ekedahl, som under sju proffsmatcher mycket framgångsrikt gått ner i matchvikt från mer än welter ner till lättvikt, där hon nu satsar stort och här får testa mot en tuff serbisk tjej i Nina Pavlovic, blott 21 år gammal och med tre proffsfighter på vikten bakom sig. Detta blir en välkommen start, då vi äntligen får Joanna på hemmaplan efter att hon tidigare boxat exklusivt utomlands.

Och slutligen på proffsprogrammet, men först ut i ordning, kommer Katrineholms härligt tuffe cruiserviktare Samo Jangirov, i sitt fjärde jobb som professionell, och han får tackla fem matcher rutinerade Kostia Dovbyshchenko från Ukraina, i vad som torde bli en verklig styrkemätning och ett förväntat ”krig”.