TIM-ROBIN LIHAUG NÄSTA MAN FÖR ARTHUR ABRAHAM

maj 26, 2016
boXning

abraham vs lihaug poster 

Världen har haft några dagar att smälta den nyhet som först dök upp i helgen att Tim-Robin Lihaug (15-1/8 KO), Norges främsta manliga boxare av idag, blir nästa man att ta sig an förre VM-kungen och alltjämt en av världens främsta supermellanviktare ”King” Arthur Abraham (44-5/29 KO) vid den senares comeback i Max Schmeling-Halle i Berlin, Tyskland den 16/7. Matchen är nu ett faktum, och förberedelserna har dragit igång.

 

Det är ett avsevärt steg upp i klass för Lihaug som hittills boxats på nivån gott och väl under världs-toppen, men samtidigt så är det idag en öppen fråga om ”den gamle ringräven” Abraham (36 år) efter det förkrossande ensidiga nederlaget mot Gilberto Ramirez om WBO-VM-titeln i sin senaste kamp måhända är förbi sin topp som boxare. Att nu är tillfället att slå till.

 

Den 23-årige Tim-Robin, vars främsta segrar så här långt är över Simen Smaadal, Giori Bereshvili, Farouk Daku, Istvan Zeller och Arne Ernstsen och som kommit tillbaka utmärkt från enda nederlaget (mot Oscar Ahlin) tycks vara av just den åsikten: ”Jag är klar över mina möjligheter och jag vet väl vilken stor mästare Abraham varit i många år, men jag skulle inte tagit matchen om jag inte trott mig om satt slå honom. Han är fullt möjlig att besegra och därför reser jag till Berlin. Jag är ung och hungrig och vill fram, och det är till min fördel. Han är 36 år gammal och har redan vunnit allt. För mig blir detta som en VM-kamp, och jag kan visa att jag har den nivån. Att slå Abraham blir det perfekta sättet att göra det på!”

Arthur Abraham var suverän IBF-VM-kung i mellanvikt 2005-09 med elva VM-försvar och därefter deltog han i den stora Super-Six-turneringen och höll senare WBO-VM i supermellan 2012-13, 2014-16. Han varnar iskallt sin unge motståndare: ”Jag undervärderar ingen, det har jag aldrig gjort, men för mig är det viktiga att bli av med intrycket från min senaste match och bevisa att jag har mycket kvar. Jag skall tillbaka till VM, och jag kommer att vara i toppform den 16 juli och för Lihaug kommer detta att bli en smärtsam läxa hur mycket som krävs för att nå toppen.”

Båda boxarna arbetar för Sauerland Promotions, som således har kontroll på segraren och framtiden.