TIO DAGAR KVAR TILL ”SHUTDOWN” I GÖTEBORG; CREOL CLARENCE I DEBUT

okt 10, 2017
boXning

Det är nu tio dagar kvar till New Sweden Promotions gör comeback som proffsboxningsarrangörer – det var ju Robert Nordman & Co som blev första arrangör av proffsboxning med ”Återkomsten” den 27/1 2007 efter att förbudet lyfts bort och sporten återvände med besked i Scandinavium i Göteborg efter trettio år ute i kylan .. varefter det blev ytterligare en show i Lisebergshallen men sedan vila – med en mindre boxnings-show i Lindholmen Event & Nöjen Kongresscenter i Göteborg den 20/10 med start kl 17, döpt till ”SHUTDOWN”. Det betyder också comeback för proffsen i Göteborg efter många års bortavaro – en hel del har planerats under senaste nio åren men inget har blivit av .. tills nu. Och det är ett delvis nytt gäng proffs som nu går i elden .. med främst i ledet den länge efterlängtade debuten för ”Creol” Clarence Goyeram, vår senaste tunga amatör-medaljör som nu slänger amatör-västen och kliver in i bar överkropp som professionell fighter.

Clarence Goyeram fixade en lysande bronsmedalj på Europamästerskapen i Samokov i Bulgarien i augusti 2015, då han besegrade israelen Denis Klochko, holländaren Wouter Djokic och i en spännande kvartsfinal poängslog fransmannen Souleymane Cissokho – varmed medalj var bärgad. I semifinal fick han se sig knappt besegrad av vitryssen Pavel Katramin, men bronsmedalj blev det!
Clarence har över 150 matcher som amatör och har på den resan bärgat fem SM-guld (2008, ’12, ’13, ’14, ’15), tre JSM (2006-07-08), brons på U-EM 2006, vunnit Nordiska mästerskapen (2013) och en lång rad internationella medaljer därutöver, och boxat som ’halv-proffs’ i tyska Bundesliga (representerade SV Nordhausen), så han har gjort allt han önskat sig som amatör, ja förutom att han under ett strulande 2016 missade att kunna kvala in till OS i Rio. Där nån stans blev han klar med amatörerna, och nu vid 26 års ålder är det dags att börja om – som proffs.
Han får mot sig en inte helt lätt första uppgift i en relativt sett rutinerad georgier, om än en man som är kvar på nybörjarstadiet som yrkesman, i Alexandre Gamkhrelidze (4-7-1/3 KO), en 31-åring som dock vänt en dålig start som proffs till en positiv trend på senaste året och nu vunnit ett par skapliga segrar på raken. Alexandre har dock inte Clarence suveräna amatörbakgrund, så det jämnar ut start-positionen; här finns förutsättning för en både spännande och intressant start för ”Creol” Clarence. Som sagt, det börjar dra ihop sig mot tävlingen i Göteborg – vi återkommer inom kort med fler matchpresentationer.