TITELBOXARNA I USA INVÄGDA – MEN DET SATT HÅRT ÅT!

mar 09, 2019
boXning

Det har varit invägningar för lördagsnattens båda stora VM-galor i USA nu på fredag kväll lokal tid och det har gått vägen – men i welterviktsfighten satt det verkligt hårt åt. Det är i Carson City i Kalifornien som Shawn Porter skall försvara sin WBC-VM-titel mot exil-kubanen Yordenis Ugas, och när de två kom till invägningen ställdes allt under tvivel en bra stund ..! Ugas klev på vågen och vägde in på 66,5 kg .. med ett par hg till godo på welterviktens viktgräns (66,7 kg), men när mästare Porter klev på vågen visade den på nästan 149 pounds = 67,5  kg. Med nära ett kg att ta av fick han två timmar på sig att komma ner i vikt eller förlora mästerskapet. Under ett sus av förväntan återvände han drygt en timma senare och ställde sig på vågen och vägde .. 66,6 kg! ”We have a fight!” skrek announcern ut! Det blir VM-fight – i natt eller snarare för oss nordbor på söndag morgon smäller det!

I andra ändan av USA, i New York, tidigare på fredagskvällen vägdes kämparna i de båda titelfighterna i Turning Stone Resort & Casino in, och även om den största av de matcherna, WBA-VM i lätt tungvikt gick snabbt och problemfritt – Dmitry Bivol vägde 78,7 kg och Joe Smith vägde 78,5 kg .. båda med god marginal till gränsen 79,4 kg

– SÅ blev det problem i WBO-VM-fighten i lätt weltervikt där utmanaren Mikkel LesPierre vägde in all right på 63 kg men mästaren Maurice Hooker på 63,8 kg – vilket är tre hg för mycket! Han fick en timma på sig att gå ner till titelvikten och kom tillbaka på utsatt tid och vägde prick 63,5 kg! Matchen är ’på’! Inatt vid 03-tiden smäller det!