TONY BELLEW WBC-CHAMP PÅ KO ..!

maj 30, 2016
boXning

tony bellew vs makabu 

Liverpools egen Tony ”Bomber” Bellew (27-2-1/17 KO) erövrade det vakanta WBC-VM-bältet i cruiservikt inför en massiv publik på Goodison Park Stadium i Liverpool på söndagsnatten med en suverän KO på den utomordentligt farlige Ilunga Makabu (19-2/18 KO/före fight WBC #1/förre mästaren Grigory Drozd gav upp titeln efter att två gånger skadat sig inför match mot Makabu).

Det blev en ytterst dramatisk match, där den 33-årige britten kom till matchen övertygad om sin egen seger. Makabu lurade in honom i ett flertal fällor där han kunde kontra från sin south paw-ställning och efter att Bellew dominerat upptakts-ronden fram till slutsekunderna prickade afrikanen överraskande sin motståndare med en rak vänster – vilken skickade britten i golvet på rygg med sån kraft att han rullade över sig själv upp i knästående! Bellew reste sig omedelbart och tog räkningen varpå gonggongen gick, boxade sedan en försiktig andra rond men i tredje fick han på nytt blodad tand och tvärs emot ringhörnans råd gick han till full attack, sluggade upp Makabu utmed repen, gled undan för ett antal farliga kontringar och drev till sist in sin vänsterkrok och följde upp med en serie slag som skickade mannen från Kongo/Sydafrika rak lång i canvasen, totalt knockad!Ringdomare Victor Loghlin bröt direkt ”1 & out!” Tid 1.20. Redan medan han föll på knä hos Makabu stormades ringen av vilda fans! 

Detta var det första utomhus-cardet i Liverpool på över 60 år och det blev en grundlig succé för promotor Eddie Hearn/Matchroom Boxing. Efteråt var segerfirandet i ringen på gränsen till hysteriskt och Tony Bellew själv fenomenalt uppskruvad och vrålade: ”Jag är bäst i världen nu! Lebedev och alla ni andra .. nu är det jag som har det finaste bältet. Jag är den bästa cruiserviktaren i världen!”

Hearn pratade i ringen om en möjlig ”unification bout” med Rysslands Denis Lebedev, WBA- & IBF-kung.