TRE PROFFS KLARA FÖR OS – MEN INGA FINALSEGRAR

jul 09, 2016
boXning

imageimageimageAPB/WSB OS-kvalturneringen i Vargas, Venezuela är nu över – finalerna avverkades under fredagen och med finalmatcher och återkval avverkade står det klart att tre reguljära proffs har kvalat in till Rio .. tillsammans med de AIBA-proffs och finalboxare från World Series (AIBA:s proffsliga) som klarade kvoten i Vargas.
Ändå slutade finalmatcherna med en prima skräll där förre VM-kungen (IBF/flugvikt) Amnat Ruenroeng (17-1/5 KO; rankad #8 i WBA, #9 WBC i flugvikt) förlorade på TKO 2 mot Lindolfo Delgado Garza från Mexico i lättviktsfinalen. Den 21-årige amatören visade sig överlägsen. Båda finalisterna i klassen är dock klara för Rio, och Ruenroeng således med i OS-turneringen på sina tidigare kvalsegrar.
På samma sätt kom Carmine Tommasone (15-0/4 KO), en f d EU-Champion från Italien, med till Rio i samma vikt på det återkval mellan förlorande semifinalister som avgjorde tredje och sista OS-plats i viktklassen – Tommasone besegrade Yasmin Yilmaz.
Likaså kom Hassan N’Dam N’Jikam (33-2/19 KO; rankad #6 i WBC, # 8 i WBO i mellanvikt) med som silvermedaljör i detta OS-kval; han förlorade på poäng till den imponerande punchern Juan Carlos Carillo från Colombia, en 23-åring som vunnit övriga kvalmatcher på KO.
De sista 24 OS-platserna avgjordes via de tio viktklasser det boxades i på OS-kvalet, varmed listan över samtliga OS-startande boxare nu är klara.
Bilderna: Ruenroeng, N´Dam, Tommasone