TRUAX CHOCKADE DEGALE; PASCALS VASSA ADJÖ & ORTIZ KLAR FÖR WILDER!

dec 10, 2017
boXning

Vid lördagens stora boxningsgala i Copper Box Arena i London fick vi ett prima skrällresultat då utmanaren om IBF-VM-titeln i supermellanvikt Caleb Truax (29-3-2/18 KO) överraskade den ganska tydligt ’rostige’ mästaren James DeGale (23-2-1/14 KO) och knep ett knappt men korrekt domslut efter tolv ronder – och med det VM-titeln ..!
DeGale, borta från ringen ända sedan matchen mot Badou Jack i januari pga en axelskada, startade bäst med en skarp och bra första rond men började sedan falla in i en passiv och försiktig boxning, som lät Truax ta över och med offensiv, tätt inpå (”in your face”) boxning ta flertalet av de följande ronderna och hade en stor femte rond, då mästaren var skakad, men DeGale fick till skapliga ronder i sjätte, åttonde och nionde och spurtade bra i de två sista, men det verkade då lite för lite i senaste laget. Domarna hade det 114-114, 115-112 x 2, båda de senare till Caleb Truax, som således på bortaplan chockartat knep VM-titeln och tog med bältet hem till Minnesota, USA..!
”Jag tyckte jag vann”, sa DeGale efteråt, ”men nej axeln fungerade inte hundra, men jag vill ha en returmatch!” ”Han är en bättre boxare än jag, så jag visste att jag var tvungen att göra det till en ’dog fight’ och det lyckades jag med! Nu är jag mästaren .. och vi får se vad som sker härnäst ..”, sa en överlycklig ny Champion.
I den andra IBF-VM-fighten, i fjädervikt, mellan Lee Selby (21-1/9 KO) och Eduardo Ramirez (20-1-3/7 KO), där utmanaren inte kunde vinna VM-bältet pga att han inte klarade vikten – men väl kunde vinna matchen i sig – försvarade Selby på detta märkliga vis sin VM-titel med en mycket stark poängvinnande fight; segern var helt klar: 118-110, 119-109, 116-112.

REDAN tidigare, på fredagen, i Hialeah Park i Miami, Florida gick en större tävling med ett par högintressanta resultat. Den nya stjärnan i lätt tungvikt, USA-baserade egyptiern Ahmed Elbiali (16-1/13 KO) tänkte sig en världsranking-givande seger över förre världsmästaren Jean Pascal (32-5-1/19 KO) i den ena huvudmatchen, men detta utvecklades till en riktig ’ge-och-ta’ slugger-fest, och den sluge ex-kungen manövrerade strax ut nykomlingen och i sjätte ronden stoppade han honom på TKO! Redan före fighten deklarerade Pascal att ’win-lose or draw’ så var detta hans sista match i ringen och efteråt var han mycket nöjd med att kunna gå ut som en flott segrare!I den andra huvudkampen kom väldige Luis ”King Kong” Ortiz (28-0/24 KO) tillbaka till ringen, efter sin avstängning och läkarkontroll (missade fylla i sin preskriberade hjärtmedicin före VM-fighten vs Deontay Wilder, varför han stängdes av och Bermane Stiverne fick VM-chansen istället) och han ställdes mot 205 cm långe bjässen Daniel Martz (16-6-1/13 KO) i en 10-rondare, som dock inte blev mycket till fight. Ortiz slog ut Martz med en massiv vänster (han är south paw). KO i rond 2.

Intressantast blev snacket efteråt då WBC-VM-kungen Deontay Wilder kom upp i ringen och de två tungviktsbjässarna munhöggs en stund, men i till sist total enighet om att de måste göra upp om titeln!
”Jag ville ha dig redan förra gången, och nu ska jag belöna dig med en ny chans .. kom nu bara inte med några undanflykter. Jag anser att du är en av de allra bästa och jag vill bevisa att jag är bäst! Vi måste mötas .. du skall få din fight!”, sa Wilder i ringen.
”Anthony Joshua vågar inte möta nån av oss två, så låt oss ge världen den här fighten! Jag är redo för dig och jag gör detta för Cuba!”, sa Ortiz, medan en förskrämd kvinnlig intervjuare försökte hålla isär bestarna.